Yurtta Kış

Van, Hakkari ve Muş'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 243 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Van, Hakkari ve Muş'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 243 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte günlerdir süren ve önceki gün akşam saatlerine kadar devam eden kar yağışı nedeniyle halen 141 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van-Çatak yol ayırımından Bahçesaray karayolu ile Çukurca-Şırnak, Yüksekova-Dağlıca, Şemdinli-Alan, Muş-Kulp, Ahlat-Malazgirt, Şemdinli-Derecik ve Gürpınar-Kanlıdere karayolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Yetkililer, Hizan-Bahçesaray karayolunun da çığ nedeniyle ulaşıma kapandığını kaydetti.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede kuvvetli buzlanma ve don olayı yaşanacağını belirterek, muhtemel çığ tehlikesine karşı da tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

-Hakkari-

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde halen 60 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu bildirildi. Ayrıca çığ düşmesi nedeniyle Hakkari-Şırnak karayolunda da ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Kentte kar yağışının durmasıyla karla mücadele çalışmalarına başlayan İl Özel İdaresi karla mücadele, Karayolları 114. Şube Şefliği ve belediye ekipleri ise kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

-Muş-

Muş İl Özel İdaresi Köy Yolları Şube Müdürü Fesih Çakır da kentte 42 köyle ulaşım sağlanamadığını belirterek, bütün ekiplerin karla mücadele çalışmaları için seferber olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz