Yurtta Kış

Siirt'te etkili olan kar yağışının ardından binaların çatılarında meydana gelen buz sarkıtları tehlike yaratıyor.

Siirt'te etkili olan kar yağışının ardından binaların çatılarında meydana gelen buz sarkıtları tehlike yaratıyor.

Gündüz ısınan havayla birlikte çatılardaki buz sarkıtlarının üzerlerine düştüğü çok sayıda araçta maddi hasar meydana gelirken, esnaf yol kenarına araçlarını park edecek araç sahiplerini ve kaldırımda yürüyen vatandaşları astıkları levhalarla uyarıyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışından sonra meydana gelen buzlanmanın ciddi tehlike oluşturduğunu ifade ederek, yolların buzla kaplandığı bu günlerde vatandaşlara dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Hastanelere, buzda kayarak düşme sonucu yaralanan çok sayıda hasta geldiğini belirten Ömür, "Gündüz ısınan havayla birlikte çatılardaki buz sarkıtlarının düşme tehlikesi bulunduğundan dikkatli olunması gerekir. Vatandaşlarımız buzlu zeminde yürürken daha dikkatli olmalı. Eller cepte yürünmemeli, altı kaygan ayakkabı ve bot giyilmemelidir. Vatandaşlarımız saçakların altında da yürümemeliler. Bu dönemde özellikle çocuk ve yaşlılara daha da özen gösterilmelidir" dedi.

Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz