Yurtta kış yaşamı etkiliyor

Sivas (AA)- Sivas-Malatya karayolunun Yağdonduran, Sivas-Tokat karayolunun Çamlıbel, Sivas-Ankara karayolunun Yaraşbeli, Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ, Sivas-Suşehri karayolunun Geminbeli mevkilerinde de kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Sivas'ta 5 gündür etkili olan kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle kent genelinde 253 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Reklam
Reklam

154 yerleşim birimi ile haberleşmenin sağlanamadığını belirten yetkililer, kenti çevre illere bağlayan yolların ulaşıma açık kalması için Karayolları ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdüğünü kaydettiler.

Sivas-Malatya karayolunun Yağdonduran, Sivas-Tokat karayolunun Çamlıbel, Sivas-Ankara karayolunun Yaraşbeli, Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ, Sivas-Suşehri karayolunun Geminbeli mevkilerinde de kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığını ifade eden yetkililer, bu bölümlerde sürücüleri dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı.

Kar yağışının gece saatlerinen itibaren devam ettiği kentte belediye karla mücadele ekipleri de cadde ve sokaklarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.