Yurttaki Yangında 2 Öğrencinin Ölümüne 1 Yıl 11'er Ay Hapis

Samsun'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yaşar Doğu Kız Yurdu'nda 2 öğrencinin ölümüyle sonuçlanan yargınla ilgili...

Samsun'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yaşar Doğu Kız Yurdu'nda 2 öğrencinin ölümüyle sonuçlanan yargınla ilgili yargılanan 3 yurt görevlisi, 1 yıl 11'er hapis cezasına çarptırıldı.

Atakum ilçesinde bulunan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yaşar Doğu Kız Yetiştirme Yurdu'nda 22 Mayıs 2010 tarihinde yangın çıkmış, yurtta kalan öğrencilerden Zeynep Birinci (18) ve Özlem Çakan (17) hayatını kaybetmiş, Ayşegül Akbulut (15) ise hastanede tedavi altına alınmıştı.

Facianın ardından görevden uzaklaştırılan kız yurdu müdürü T.B. ile müdür yardımcısı E.Y., hemşire M.O. ve teknisyen A.Y.'nin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaları sona erdi. Bugün görülen davanın son duruşmasında yurt görevlileri 1 yıl 11'er hapis cezasına çarptırılırken, daha sonra cezaları ertelendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: