"Yürü Ve Öğren-Yerel Yollar" Projesi

"Yürü ve Öğren-Yerel Yollar"Projesi kapsamında İspanya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti'nden 17 öğrenci Bayburt'a geldi.

"Yürü ve Öğren-Yerel Yollar"Projesi kapsamında İspanya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti'nden 17 öğrenci Bayburt'a geldi.

Avrupa Birliği'nin desteklediği proje kapsamında kente gelen öğrenci ve öğretmenler, Bayburt Kalesi ve Aydıntepe Yeraltı Şehri başta olmak üzere tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti.

Kentte yedi gün süreyle bulunacak öğrenci ve öğretmenlere Bayburt Endüstri Meslek Lisesi'nin ev sahipliği yapacağını belirten Okul Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Adem Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karşılıklı ziyaretler ile ülkelerin gelenek ve göreneklerinin öğrenilmesinin amaçlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Ekonomik seviyesi düşük olan öğrencilerin farklı ülkeleri görme fırsatı bulacağı projenin önemli olduğuna değinen Karabulut, şöyle devam etti:

"Bu proje ile biz de ekonomik olarak düşük seviyede olan öğrencilerimizi Bayburt'un ve Türkiye'nin dışına çıkararak değişik ülkeler, yerler, kültürler ve yaşamlar görmelerini sağlayacağız. Yine proje ile öğrencilerimizin İngilizce eğitimine duyduğu ilgisizliği kırıp, karşılıklı ziyaretlerle İngilizce eğitimini daha da cazip hale getirerek onlara İngilizce öğreterek ülkeler ve toplumlar arasındaki ön yargıları yıkacağız."

Litvanya'dan gelen öğrencilerden Dovıle Hartusevıcıute ise Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve yemekleri çok sevdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sıcak kanlı ve samimi insanlarla karşılaştım. Buradaki herkes bize daha iyi hizmet etmek için adeta yarışıyor. Bizi burada evlerine aldılar. Böyle bir şey asla beklemiyordum. Burada birlikte tarihi yerleri geziyor ve birbirimizi daha iyi tanımaya çalışıyoruz, kültürlerimizi öğreniyoruz. Bizi burada camiye götürdüler, orada ilk defa Kuran dinledim ve çok etkilendim. Çok değişik bir şeydi, o ses hala kulaklarımda."

Reklam
Reklam

Muhabir: Abdulkadir Nişancı / Burak Altunöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: