Yürüyemeyen 11 Yaşındaki Şahin’e Umut Işığı

Adana'da beyninin bir bölümünde oluşan hasar sebebiyle kas kontrol yetersizliği ve buna bağlı yürüme güçlüğü...

Adana'da beyninin bir bölümünde oluşan hasar sebebiyle kas kontrol yetersizliği ve buna bağlı yürüme güçlüğü çeken 11 yaşındaki Şahin Telli'nin imdadına Kimse Yok Mu Derneği koştu. Çocuğun tedavisi için gerekli olan 45 bin lirayı hayırseverler yardımı ile temin eden dernek, çocuğu tedavi için uçakla İstanbul'a gönderdi.

Yaklaşık 15 yıldır Tatlı Telli ile evli olan ve Şahin (11) ve Umut Telli (8) isimli iki erkek çocuğu bulunan Sultan Telli (42), eşi şoförlük yaptığı için kimseye muhtaç olmadan bugüne kadar hayatlarını sürdürdüklerini belirterek, Şahin'in doğuştan "serebral palsi" rahatsızlığı olduğunu söyledi. Telli, oğlunun beyin bölgelerinden birinde gelişim kusuru veya tahribata bağlı hasar nedeniyle kas kontrol yetersizliği sorunu yaşadığını anlattı. Yaklaşık 6 ay önce Şahin'in rahatsızlığının arttığını belirten anne Telli, "Şahin doğuştan hasta olasına rağmen bu yıl Haziran ayına kadar oturup konuşuyordu, kendi ihtiyaçlarını giderebiliyordu, ancak daha sonra aşırı ağrı şikayetleriyle birlikte konuşma yeteneğini ve oturma yeteneğini kaybetti. Artık oğlum ne konuşabiliyor ne de oturabiliyor. Kas gerilmesi iyice ilerlediği için hiçbir şey yapamıyor. Ben gece-gündüz başında bekliyorum. Bütün ihtiyaçlarını ben gideriyorum. Yemek, su hepsini ben yapıyorum. Tuvalete oğlumu dört büküm yaparak kucağımda ben götürüyorum. Bu nedenle hastanelere gittik ancak bir çare bulamadık. En son doktorun biri oğlumun tedavisinin mümkün olduğunu söyledi. Ancak 45 bin lira para gerekiyordu maddi durumumuz buna müsait değildi. Son çare olarak basın mensuplarını arayarak haber yaptırdım. Bunun üzerini Kimse Yok Mu Derneği kapımızı çalarak bize yardım eli uzattı" dedi.

Reklam
Reklam

Derneğin oğlunun kurtulması için gerekli olan 45 bin lirayı toplayıp kendilerini çağırdığını söyleyen Telli şunları kaydetti:

"Profesörlerin tek çare olarak gösterdiği ‘baklefon pompası’nı taktırmak için artık yeterli parayı dernek sayesinde bulduk. Bugün dernek bizi oğlumun yeniden yürüyebilmesi için İstanbul'a gönderiyor. Hem gazetecilere hem de dernek üyelerine çok teşekkür ediyorum. Yıllardır ağlıyordum ama bugün yüzüm gülüyor. Çünkü oğlumun yenide yürümesi için bir umut ışığı belirdi. İnşallah ameliyattan sonra oğlum yeniden ayağa kalkar."

Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibol ise Şahin Telli'nin tedavisi için 45 bin lira gerektiğini basında çıkan haberlerden öğrendiklerini belirterek, "Dernek olarak hemen aileyle irtibata geçtik. Ailenin gerçekten buna ihtiyacı olup olmadığını öğrendik. Daha sonra Şahin'in tedavisi için gerekli olan 45 bin lirayı arkadaşlar arasında toplayıp hastaneyle irtibata geçtik. İstanbul'da bir özel hastanede Şahin'in tedavisi için anlaştık. Bugün Şahin ve annesini o hastaneye uçakla gönderiyoruz. İnşallah Şahin buraya yürüyerek gelir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: