Yürüyüşçülerin Balkan Şampiyonası Hedefi; En Az 5 Altın

Türkiye Atletizm Federasyonu Yürüyüş Milli Takımı, 20 Nisan'da Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yapılacak Balkan Yürüyüş Şampiyonasında en az 5 altın madalya

Türkiye Atletizm Federasyonu Yürüyüş Milli Takımı, 20 Nisan'da Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yapılacak Balkan Yürüyüş Şampiyonasında en az 5 altın madalya kazanmayı hedefliyor.

İlçeye bağlı Küçükköy beldesinin Sarımsaklı plajlar bölgesinde kamp yapan Milli Takım'ın 35 sporcusu, 7 antrenör gözetiminde her gün çift antrenmanla şampiyonaya hazırlanıyor.

Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistan'dan 75 sporcunun katılacağı şampiyona, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Milli Takım Başantrenörü Sabahattin Tatar, AA muhabirine, Türkiye'de yürüyüş sporunun gelişmesinin yanında sporcu ve antrenörler arasında birlik ve beraberlik duygularının artırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'nin destekleriyle Ayvalık'ta ilk kez uluslararası bir spor organizasyonu yapılacağını belirten Tatar, şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını anlattı.

Kampa, daha önce Ayvalık'ta gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nda dereceye giren sporcuların alındığını dile getiren Tatar, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcularımızla Milli Takım çatısı altında birleştik, buluştuk. İnşallah cumartesi günü bunun meyvelerini alacağız. Çalışmalarımızı, madalyalarla süsleyeceğiz. Burada sadece sporu değil, kültürü, dostluğu paylaşmış olacağız. Bunun akabinde Avrupa Şampiyonası var. Buna da çok ciddi şekilde hazırlanmaktayız. Balkan Şampiyonası'nda madalya değil, madalyalar alacağımıza inanıyorum."

Konya Bölgesi Atletizm Takım Antrenörü Hakan Ertaş da Konya'da yetişen bir sporcuyu Milli Takım'a kazandırdıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

İllerinde bu sporun yeni başladığını belirten Ertaş, gelecek yıllarda Milli Takım'a daha fazla sporcu göndermeyi hedeflediklerini vurguladı.

Aksaray Bölgesi Atletizm Takım Antrenörü Hatice Yıldız, şampiyonada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için hazırlandıklarını belirtti.

Sporcular ise şampiyona için iddialı olduklarını kaydederek, rakipleri karşısında başarılı olup en az 5 altın madalya kazanacaklarına inandıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: