Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camisi açılışı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: - "İmam hatipliler ne kadar medeniyetimizin unsurlarına ait ilmi gerçekleri bilimsel olarak öğrenir ve topluma aktarırsa biz, o kadar gelişen bir millet olacağız"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İmam hatipliler ne kadar medeniyetimizin unsurlarına ait ilmi gerçekleri bilimsel olarak öğrenir ve topluma aktarırsa biz, o kadar gelişen bir millet olacağız." dedi.

Erbaş, Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, imam hatip liselerinin ve hafızlığın önemine dikkati çekti.

Açılışını yaptıkları cami ve okulun iç içe olduğuna dikkati çeken Erbaş, "Bizim medeniyetimizin en önemli özelliğidir bu. Allah Resulü Efendimiz, Medine-i Münevvere'ye hicret ettiğinde yaptığı ilk iş, Mescid-i Nebevi'yi inşa etmek olmuştur. Mescid-i Nebevi'yi inşa ettikten sonra yaptığı ilk iş de mektebi kurmak olmuştu, mescidin içerisinde, hemen kenarında. Medeniyetimizin bu çok önemli geleneği devam ediyor. İç içe ibadet edilecek, ilim, irfan, bilgi ve hikmetle dolu nesillerimiz burada yetişecek." diye konuştu.

Reklam
Reklam

İmam hatip okullarının geçmişinin 60-70 yıl olduğunu aktaran Erbaş, şöyle devam etti:

"Geçmişimizin ülkemizi, milletimizi karanlıklardan aydınlığa çıkarma noktasında en büyük mücadelelerden biridir imam hatiplerin kurulması. Geleceğimizi inançlı, ahlaklı, bilgi, hikmet, ilim, irfan sahibi bir nesle emanet etmek için de en önemli unsurlardan biridir. Çünkü imam hatibe devam eden bir öğrenci orada mutlaka ve mutlaka Kur'an-ı Kerim'i öğreniyor. İmam hatibe gidip de Kur'an öğrenmeden mezun olan birisini duydunuz mu? Ne büyük vesiledir. 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir' buyuruyor sevgili Peygamberimiz. Demek ki Peygamber Efendimizin bu müjdesine hem öğrenci hem onun velisi hem buna vesile olanlar hem de öğretmenler muhatap oluyor."

- "Sanat dallarına sahip çıkmamız lazım"

İmam hatiplerde verilen eğitimin önemine işaret eden Erbaş, "İmam hatiplerde Arapça, tefsir, hadis, Kur'an-ı Kerim, İslam tarihi, siyer ve diğer dersler... Medeniyetimizde dini ve müspet ilimler, yani laboratuvarlarda tespit ve tecrübe edilerek, deneyler yapılarak elde edilen ilimler arasında çok kalın duvarlarla ayrımcılık yoktur. İşte imam hatipler bunun en büyük örneğidir. Hem liselerde okutulan bütün dersler var hem de dini ilimler var. Böyle olması gerekiyordu. Allah rahmet eylesin, Mahmut Celalettin Ökten Hocamız bunun temellerini attı. Bugün daha da çeşitlenerek devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Erbaş, Fatsa'da dün düzenlenen İl Müftüleri Toplantısında, Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin dini musiki konseri verdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Elhamdülillah dedik. Hem geleneğimizden gelen enstrümanları kullanmasını öğrenmişler hem de sesleri çok güzel olan öğrenciler seçilmiş. Bunların sayısı artacak. Medeniyetimizin insanlığa kazandırdığı sanat dallarına sahip çıkmamız lazım. Bu açıdan genel müdürümüzü tebrik ediyorum. İmam hatipliler ne kadar medeniyetimizin unsurlarına ait ilmi gerçekleri bilimsel olarak öğrenir ve topluma aktarırlarsa biz, o kadar gelişen bir millet olacağız. Bütün gençlerimiz için aynı şeyi söylüyorum ama bugün imam hatip binasının önünde olduğumuz için onunla ilgili hususları konuşuyoruz. Gönlümüz istiyor ki bütün neslimiz, bütün gençlerimiz aynı unsurlarla beslenerek yetişsin."

Erbaş ve protokol üyeleri, konuşmaların ardından caminin açılışını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: