Yusuf Bilgin, dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Bursa’nın Yıldırım ilçesinin ilk müftüsü Yusuf Bilgin, Emirsultan Camii’nde...

Dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Bursa’nın Yıldırım ilçesinin ilk müftüsü Yusuf Bilgin, Emirsultan Camii’nde Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğrulandı. Bilgin için sevenleri 100’ü aşkın hatim indirdi.
Emirsultan Camii son yıllardaki tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Cuma namazında cami bahçesinde adım atılacak yer kalmadı. Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Cuma namazını kıldırdı. Ay, Yusuf Bilgin için "Alimin ölmesi alemin ölmesi gibidir." dedi. Yusuf Bilgin hoca için Kur’an kursu öğrencileri ve cami cemaati tarafından 100’ü aykın Hatmi şerif okundu. Bilgin’in cenaze namazını Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden emekli Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztürk’ün kıldırdı. Cenaze törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Mustafa Öztürk, eski milletvekili Hayrettin Çakmak, ile Şevket Orhan, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa İl özel idaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel, Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin ay ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

SARIĞI TABUTUNUN ÜZERİNE KONULDU
Yusuf Bilgin Hoca’nın hayatı boyunca örnek bir hayat yaşadığını belirten vatandaşlar, “Ölümü hepimizi üzdü. Şehirde 100’e yakın hatm-i şerif okundu. İlerlemiş yaşına rağmen talebelerini unutmazdı, vefalı bir insandı” diye konuştu. Yusuf Bilgin’in tabutunun üzerine sarığının konulması dikkat çekti. Bilgin’in 5 çocuğu da cenaze namazında hazır bulundu. Namazın ardından dualarla tabutu omuzlara alınan Yusuf Bilgin’in cenazesi Pınarbaşı Mezarlığı’nda dualarla toprağa verildi. Hatim duası da mezarlıkta yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz