Yusuf Dikeç, Atıcılık Dünya Kupası şampiyonu oldu

Yusuf Dikeç, Atıcılık Dünya Kupası şampiyonu oldu. Atıcılık branşında ilk kez bir Türk sporcu Dünya...

Yusuf Dikeç, Atıcılık Dünya Kupası şampiyonu oldu. Atıcılık branşında ilk kez bir Türk sporcu Dünya Kupası Şampiyonu oldu. Almanya’da düzenlenen Havalı-Ateşli Silahlar Dünya Kupası yarışmalarında Yusuf Dikeç altın madalya kazandı.
Atıcılıkta tarihi başarı. İlk kez bir Türk sporcusu Atıcılık branşında Dünya Kupası Şampiyonu oldu. Dünya Kupası Şampiyonu olan Yusuf Dikeç, bu başarısıyla tarihe geçti.
Almanya’da 16 Haziran tarihinde başlayan Havalı-Ateşli Silahlar Dünya Kupası’nda Yusuf Dikeç, 10 metre Havalı Silahlar Tabanca branşında mücade etti. 50 ülkeden 136 sporcuyla kıyasıya bir mücadeleye giren Yusuf Dikeç, 586 puanla elemeleri 1. sırada tamamlayarak finale yükseldi.
Finaller sonunda toplam 687.3 puana ulaşan Yusuf Dikeç, Dünya Kupası Şampiyonu olarak altın madalya kazandı. Türkiye’nin atıcılık sporcu tarihinde, Havalı-Ateşli Silahlar branşında ilk kez bir sporcumuz Dünya Kupası Şampiyonu olma başarısını gösterdi.

Reklam
Reklam

OLİMPİYATLARDA DA MADALYA BEKLİYORUZ
Yusuf Dikeç’in başarısından büyük gurur duyduklarını belirten Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Lütif Aral Aliş, “Atıcılıkta son dönemde büyük aşama kaydettik. Yusuf Dikeç ile birlikte, Oğuzhan Tüzün ve Nihat Kantarcı da olimpiyata katılma hakkı kazandılar. Bu sporcularımızdan 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda da madalya bekliyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz