Yusuf Karaoğlu, Deneysel Uçuşlarda Daha Önce De 5 Defa Düşmüş

Hava Sporları Federasyonu Antalya Temsilcisi Zeki Gök, microlight diye tabir edilen hava aracının düşmesi sonucu...

Hava Sporları Federasyonu Antalya Temsilcisi Zeki Gök, microlight diye tabir edilen hava aracının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Yusuf Karaoğlu'nun daha önce deneysel uçuşlar sırasında 5 defa düştüğünü söyledi.

Antalya’da 2 kişilik microlight diye tabir edilen hava aracının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Yusuf Karaoğlu’nun yakınları ve arkadaşları kaza bölgesine geldi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Hava Sporları Federasyonu Antalya Temsilcisi Zeki Gök, Karaoğlu’nun microlightlar konusunda deneysel çalışmalar yaptığını söyledi. Karaoğlu’nun üst düzey teknik bilgilere sahip olduğunu anlatan Gök, daha önce deneysel uçuşlar sırasında da kaza yaşandığını belirtti. Kendisinin bildiği 3 kazanın olduğunu belirten Gök, “Yusuf Karaoğlu bildiğim kadarıyla 3 kaza yapmıştı. Arkadaşlar 5 kaza yaptığını söylüyor. Bunlar, kendi yaptığı deneysel çalışmalarını test ederken meydana gelen kazalardı. Hepsinden kurtulmayı başarmıştı.” dedi.

Reklam
Reklam

Gazetecilerin kazanın oluşuyla ilgili sorusuna da cevap veren Gök, şuan için kesin bir sebebin olmadığını, kaza kırım ekibinin yaptığı incelemenin ardından kaza sebebin belli olacağını kaydetti.

Gök, “Kazaya bakıldığında, havada kanatla gövdenin ayrılmasını söz konusu değil. Görgü tanıkları bir motor sesi algılamışlar, motor kaybı şeklinde bir tahmin var. Yukarıda parçalanma yok. Ağaca takıldıktan sonra kanat ve gövdenin ayrılması sonucu yangın çıkıyor. Tahminlerimiz bu yönde. Böyle bilgili bir insanın sıradan bir teknik kazayla hayatını kaybetmesi mümkün gözükmüyor.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, olay yerinde savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından Yusuf Karaoğlu ve arkadaşı Mark Paris’in cenazeleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: