Yusufeli Heyeti, Samsat’ta İncelemelerde Bulundu

Kaymakam Cumhur Duran ve Belediye Başkanı Eyüp Aytekin'in de yer aldığı Yusufeli heyeti, Samsat ilçesini...

Kaymakam Cumhur Duran ve Belediye Başkanı Eyüp Aytekin'in de yer aldığı Yusufeli heyeti, Samsat ilçesini ziyaret etti.

Yusufeli Kaymakamı Cumhur Duran, Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, ilçe siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile basın mensupları hep birlikte Samsat’ı ziyaret etti. Heyet, önce Sahabe Safvan Bin Muattal’ın kabrini ziyaret etti. Daha sonra Kaymakamlık Sosyal Tesislerinde Samsat Kaymakamı İsmail Sündük ve diğer ilgililerle görüşerek barajın Samsatlı vatandaşlara olan etkisi, taşınma sırasında karşılaşılan sıkıntılar, barajın sosyal, psikolojik ve ekonomik yansımaları ile yeni kurulan ilçe hakkında bilgi alındı. Samsatlılar Derneği Başkanı Fahrettin Çelik, Yusufeli heyetine yerleşim yeri değişikliğinin özellikle yaşlılar ve çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olduğunu, Samsat ilçesinin tahliyesi sırasında planlı davranılması gerektiğini ve ilçedeki bütün kişi, kurum ve kuruluşların birlikteliğinin sağlanması gerektiğini belirtti ve barajı yaşayan biri olarak heyetin sorularını cevaplandırdı.

Reklam
Reklam

Samsat Kaymakamı İsmail Sündük ise, yeni baştan bir ilçenin inşa edilmesinin kolay olmayacağını, bunun zaman aldığını ama imar planına uygun yapılaşmanın ve bütün binaların yenilenmesinin ise bir avantaj olacağını belirtti. Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, kamulaştırma ve yeni yerleşim yeri konularını yaşamış ilçeleri yerinde inceleyip Yusufeli Barajı öncesinde tedbirler almak amacıyla bu geziyi yaptıklarını belirterek, Samsat ilçelerinde baraj süreciyle ilgili bilgi olarak aldıkları bilgilerin kendilerine ışık olacağını belirtti.

Başkan Aytekin, “Gezilerimizde barajların bulunduğu ilçelerin deneyimlerinden faydalanmaya çalıştık. Onların yaşadıkları sıkıntıları dinleyerek Yusufelili vatandaşlarımızın aynı sıkıntıları yaşamamaları için önlemler almaya çalışacağız. Özellikle psikolojik olarak halkımızın barajdan en az etkilenmelerini sağlamak için bu gezilerimiz yararlı olmuştur. Samsat Kaymakamımız ve diğer ilgililerin sıcak ve samimi yaklaşımları ve misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yusufeli Kaymakamı Cumhur Duran ise, yakın ilgilerinden dolayı Kaymakam İsmail Sündük ve diğer ilgililere teşekkür etti. Kaymakam Duran, “Baraj altında kalan üç ilçeyi ziyaret ettik. Ziyaret edeceğimiz son ilçe Samsat ilçesi oldu. Bu vatandaşlarımızın deneyimlerinden faydalanmaya çalıştık. İstimlak ve yeni yerleşim birimi oluşturma ile taşınma konularında bilgi alış verişinde bulunduk. Heyetimizdeki yetkililer merak ettikleri konularda sorular sorarak cevaplar aldılar. Bu gezilerle kafamızdaki baraj meselesi daha da netleşti. Gittiğimiz her yerde ilgi ve samimiyetle karşılandık. Yararlı bir gezi olduğuna inanıyoruz. İlgililere teşekkür ediyorum” dedi.

Görüşmelerin ardından Yusufeli heyeti, Samsat ilçesini gezerek vatandaşlar ve esnaflarla görüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: