Yusufeli'nde yangın

ARTVİN (İHA) - Artvin'in Yusufeli İlçesi'ne bağlı Demirdöven köyünün Sileminta Mahallesi'nde dün gece çıkan yangında çok sayıda evin yandığı bildirildi.

Artvin Vali Yardımcısı Muzaffer Başıbüyük'ten alınan bilgiye göre, gece geç saatlerde çıkan yangında toplam 46 evin bulunduğu mahallede tüm evler yandı. Evlerin 15'inde vatandaşların oturduğu, diğerlerinin ise boş olduğu bildirildi. Can kaybı ve herhangi bir yaralama olayının olmadığı yangında, hayvanların da kurtarıldığı belirtildi.

Yusufeli İlçe Kaymakamı Cahit Çelik ve İlçe Jandarma Komutanlığı yetkililerinin sabah 05.00 sıralarında bölgeye hareket ettiğini belirten Vali Yardımcısı Muzaffer Başıbüyük, bölgenin ulaşım açısından sıkıntılı bir yerleşim birimi olduğunu, araç yolundan sonra yaya olarak ancak ulaşılabildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Vali Yardımcısı Başıbüyük, il merkezinden Bayındırlık Müdürlüğü'nden hasar tespit, Sağlık Müdürlüğü'nden de bir sağlık ekibinin bölgeye gönderildiğini, Erzurum'daki Kızılay Deposu'na da bilgi verdiklerini, ihtiyaç halinde çadır isteneceğini kaydetti. Vali Yardımcısı Başıbüyük, Kaymakam ve Jandarma yetkilileriyle haberleşme sağlanması halinde daha sağlıklı bir bilgi edinileceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, mahalledeki yangında sadece bir ev, cami ve okul yanmadı.