Yuva çocukları inşaattan kurtarıldı

MALATYA (İHA) - Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 7-12 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nda kalan ve izinli olarak bir süreliğine gönderildikleri babalarının yanında boş bir inşaatta kalan 2 kardeşin yaşadığı durum, basına yansıyınca Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü devreye girerek çocukları tekrar yuvaya aldı.

Malatya 07-12 Çocuk Yuvası'nda kalırken, izinli olarak gönderildikleri boş bir inşaatta yaşayan babaları Mikail Karadeniz'in yanında kalan 11 yaşındaki Taner ile 9 yaşındaki Cerem'in yaşadığı durum, basına yansıyınca, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü devreye girerek her iki çocuğu tekrar yuvaya aldı. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, "Çocukları tekrar yuvaya getirdik. Babaları kendi düzenini kurana kadar çocukları babalarının yanına göndermeyeceğiz. Bu konuda babaya da yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada, Taner ve Cerem'in 4 yaşındaki kardeşleri olan Devran'da 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda kalıyor. Her 3 kardeşinde annelerinin ortadan kaybolması üzerine babaları tarafından yuvaya verildiği bildirildi. Baba Mikail Karadeniz'in hurdacılık yaparak geçimini sağladığı ve kirasını ödeyemediği için boş inşaatta kaldığı kaydedildi.