Yuvadaki şiddete soruşturma

İstanbul (AA)- İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, İstanbul'da Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı bir çocuk yuvasındaki dayak ve
şiddet görüntüleriyle ilgili olarak, "grup sorumlusu din öğretmeninin görevinden uzaklaştırıldığını, 3 bayan görevlinin de iş akitlerinin feshedildiğini" bildirdi.

Seyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin Avrupa Yakasında bulunan ve 7-12 yaş arası çocukların kaldığı çocuk yuvasındaki yaşanan olaydan 2 Şubat Cuma
günü haberdar olduklarını ve derhal olaya el koyduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Olayı duyar duymaz SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış'ın İstanbul'a geldiğini ve başmüfettişlerin Cuma sabahı hemen soruşturmaya başladıklarını belirten Seyman, "Olayla ilgili grup sorumlusu din öğretmeni görevinden uzaklaştırıldı, ayrıca 3 bayan görevlinin iş akitleri feshedildi" dedi.

ÇUBUKÇU: "DAVAYI ÇOCUĞA KARŞI AÇMAYACAĞIM"

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı bir çocuk yuvasındaki dayak olayını, "son derece üzücü" olarak değerlendirerek, sorumlular hakkında yargıya başvuracaklarını söyledi.

Çubukçu, AK Parti TBMM grup toplantısından önce, gazetecilerin soruları üzerine, "Olay, son derece üzücü. İnsanların beyinlerini değiştirdiği kadar, kalplerini de değiştirmesi gerekiyor" dedi.

Bakan Çubukçu, olaya ilişkin soruşturmanın geçen hafta başlatıldığını belirtti. Çubukçu, soruşturma kapsamında bazı yetkililerin görevden, bazılarının da açığa alındığını ifade ederek, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını; ayrıca, teftiş kurulunun çalıştığını söyledi.

Reklam
Reklam

Çubukçu, "Dava yoluna başvuracak mısınız?" sorusuna, "Tabii ki yargıya intikal ettireceğiz" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, İstanbul'da kuruma bağlı bir diğer yurtta meydana geldiği iddia edilen olaylarla ilgili, "Davayı, açıklamaları yapan genç kıza mı açacaksınız?" sorusu üzerine ise Çubukçu, "Hayır, kesinlikle çocuğu karşı açmayacağım. Sonuçta hangi durumda olursan olsun, koruma altındaki bütün çocuklar, benim çocuklarım. Nasıl ki bir aile, kendi bireylerine karşı böyle bir dava açmazsa ben de ona açmayacağım" dedi.

Nimet Çubukçu, teftiş kurulunun raporu doğrultusunda, sorumlulukları bulunduğu tespit edilen kişiler hakkında işlem yapılacağını kaydetti.