Yüz Germe Ameliyatında Yeni Dönem

“Yüz gençleştirme estetiği operasyonlarında kapalı ve minimal invaziv estetik ameliyatları ile günümüzde yok denebilecek kadar az iz kalacak şekilde çeşitli işlemler yapılabilmektedir.

Estetik cerrahideki bu gelişmeler sadece az iz bırakmanın dışında iyileşme sürelerinin de giderek kısalmasını sağladığını” belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen yüz gençleştirme estetiklerini anlattı.

“Minimal invaziv estetik cerrahi ya da soft cerrahi olarak adlandırılan bu cerrahi teknikler ile yüz gençleştirme estetikleri artık daha kolay gerçekleştirilebiliyor. Minimal invaziv operasyonlar ile gerçekleştirilebilen yüz estetikleri arasında yüz germe, kaş kaldırma, boyun ve gıdı alma, göz kapağı kaldırma, cilt kırışıklıklarının ve sarkmalarının giderilmesi gibi tedaviler başarılı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.”

Reklam
Reklam

Cilt gençleştirme prosedürleri

“Cilt gençleştirme operasyonlarında kişinin ihtiyacına göre birden fazla teknik bir arada uygulanabilir. Örneğin sarkmalar ve yüzde oluşan oluk benzeri yaşlılık belirtileri için yüze germe cerrahisinden faydalanabilir. Göz kapağı düşüklükleri için göz kapağı ameliyatı uygulanırken, göz altı morlukları için dolgu ve botoks tedavisi yeterli olabiliyor. Aynı şekilde kaş düşüklüklerinde de hem ameliyatlı hem de ameliyatsız teknikler kullanılabilir. Ameliyatsız teknikler arasında botoks enjeksiyonu uygulaması en başta gelir. Hastanın durumuna göre aynı operasyon içinde bu sorunların birkaçı birden toplu halde giderilebilir. Örneğin göz kapağı kaldırılan bir kişide göz altı morlukları ya da kaş düşüklüğü varsa onlar da dolgu ve botoks uygulaması ile tedavi edilebilir.”

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen “Yüz gençleştirme estetiği için bize başvuran hastalara sorunun bir bütün olduğunu anlatmak gerekir. Yüz germe operasyonu için gelen hastaların estetik ameliyatları bir bütün olarak planlanır ve hastaya yüzün tamamıyla ilgili yapılması gerekenler ayrıntılı bir şekilde açıklanır. Çünkü eğer göz kapağı düşüklüğü ile beraber kaş düşüklüğü de mevcutsa ameliyat ile birlikte kaş bölgesine botoks enjeksiyonu da uygulanması gerekebilir. Hastalar estetik cerrahın kendilerine sundukları ameliyatlı ameliyatsız seçenekler ile ortalama 10 ile 15 yaş daha genç görünebilirler.”

Reklam
Reklam

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Fatih Dağdelen