'yüz Güler Yüz' Projesi Kapsamında 50 Öğrenci İstanbul’a Gönderildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 28 Ocak-7 Şubat 2013 tarihleri arasında Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu...

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 28 Ocak-7 Şubat 2013 tarihleri arasında Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde orta öğretimde öğrenim gören 16-20 yaş aralığındaki gençlere yönelik başlattığı 'Yüz Güler Yüz' sosyal hareketlilik projesi kapsamında, Siirtli 50 kız öğrenci İstanbul’a gitti.

İstanbul'a gidecek olan olan öğrenciler için, Gençlik Merkezi önünde uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlü Hüsam Olgaç, öğrenciler ve velileri katıldı. Gençlerimizin birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak, ülkenin tarihi ve turistlik yerlerini öğrencilere gezdirmek amacıyla projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca hazırlandığını belirten Vali Yardımcısı Mustafa Pala, "Bu tür sosyal hareketlilik projeleri ile gençlerimizin sosyalleşmeleri sağlanacak ve öz güvenleri artacaktır. Projenin ilk ayağında bugün ekonomik açıdan dezavantajlı ve hiç uçağa binmeyen 50 kız öğrencimizi gönderiyoruz, ikinci etapta da 50 erkek öğrencimizi, müdürlüğümüzce görevlendirilen gençlik liderleri refakatinde İstanbul’a uçakla gönderilecektir. Gençlerimize güzel bir gezi ve iyi yolculuklar diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Projede, İstanbul’un tarihi ve turistlik mekanları rehber eşliğinde öğrencilere gezdirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: