Yüz Nakli Olan Çolak'ın Ailesine, Bakan Binali Yıldırım'dan Destek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yüz nakli yapılan 34 yaşındaki...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yüz nakli yapılan 34 yaşındaki Turan Çolak'ın ailesinin maddi imkansızlık sebebiyle oğullarının yanına gidemediklerini öğrendikten sonra gerekli tüm desteği sağlayacağını açıkladı.

Uşak'ta önceki gün beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'dan alınan yüzün nakledildiği Turan Çolak'ın ailesinin Antalya'ya göndereceğini yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyuran Bakan Yıldırım, ailenin köyden alınarak Antalya'ya gönderilmesi ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için talimat verdiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

"PARAMIZ OLMADIĞI İÇİN GİDEMEDİK"

İzmir'in Kiraz ilçesinin Sırımlı köyünde yaşayan anne Necibe Çolak (65) ise "Oğlum telefonla aradı ve anne 'Antalya'ya yüz nakli olmaya gidiyorum. Benimle biriniz gelin' dedi. Ancak paramız olmadığı için gidemedik. Ayrıca bundan önce yüz nakli yapılacaktı. Son anda bir aksilik oldu. Bu güne kısmetmiş." dedi.

"İLK YÜZ NAKLİ TURAN ÇOLAK'A YAPILACAKTI"

Turan Çolak'ın amcası Süleyman Çolak, ailenin 5 erkek 3 kız olmak üzere toplam 8 kardeşten oluştuğunu, 3 yaşında iken evde ateşin üzerine düşerek yüzünün yandığını ve sarılık hastalığına yakalandığını anlattı. Yanıkla birlikte Kiraz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Turan Çolak'ın, daha sonra İzmir Çocuk Hastanesi'ne nakledildiğini ve Kiraz'da görev yapan Hakim Celal Kocabaş'ın yardımıyla ameliyat yaptırıldığını kaydeden amca Çolak, yeğeninin yüzü yanık olduğu için evlenemediğini, ailenin ekonomik durumunun da iyi olmadığını belirtti.

Amca Çolak, yine Hakim Celal Kocabaş'ın yardımıyla Turan Çolak'ın, Kiraz Belediyesi'nde Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çöpçü olarak işe sokulduğunu, kurumlar arası geçişten yararlanarak Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Öğretmenevi Müdürlüğü'ne geçtiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Nakil olaylarının medyada yer almasından sonra Çolak'ın kendi imkanları ile Akdeniz Üniversitesi'ne başvurduğunu aktaran amca Çolak, ilk yüz nakli yapılan Atilla Kavdır'ın yerine Turan Çolak'ın seçildiğini ancak organların uyum sağlamadığı için yapılamadığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz