Yüz nakli yapılan hasta uyandırıldı

Türkiye’de üçüncü yüz naklinin yapıldığı hasta bu sabah uyandırıldı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi,...

Türkiye’de üçüncü yüz naklinin yapıldığı hasta bu sabah uyandırıldı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Doç. Dr. Selahattin Özmen, Prof. Dr. Sühan Ayhan, Yrd. Doç. Dr. Serhan Tuncer, öğretim görevlisi Dr. Kemal Fındıkçıoğlu ve plastik cerrahi asistanlarından oluşan 12 kişilik plastik cerrahi ekibinin yüz nakil ameliyatını gerçekleştirdiği hastamızın ameliyat sonrası ilk günü iyi geçmiştir. Bu sabah itibariyle uyandırılmış, anesteziyoloji ve reanimasyon anabilim dalı ile psikiyatri anabilim dalı öğretim üyeleri eşliğinde solunum cihazından ayrılarak kendi başına solumaya başlamıştır.” denildi.

Reklam
Reklam

Hastaya nakledilen dokunun durumuyla ilgili bir sorun olmadığı ifade edilen açıklamada, hastanın bilincinin açık olduğu, istek, duygu ve düşüncelerini kağıda yazarak doktorlarıyla iletişim kurabildiği kaydedildi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Basın yayın organlarında yer alan alıcı ve vericiye ait kimlik bilgileri ve görüntüleri tarafımızdan servis edilmemiştir. Kimlik bilgilerinin açıklanması bundan sonraki nakillerde olası vericileri olumsuz etkileyebileceği için bu konuda hasta hakları ve etik kurallara uyulmasını önemle rica ederiz. Hastamızla ilgili gelişmeleri günlük yazılı basın açıklaması şeklinde vermeye devam edeceğiz. Hastamızın ameliyat öncesi ve sonrası görüntülerini hastanın rızası doğrultusunda kamuoyu ile paylaşacağız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: