Yüzde 84 oranında raporu var, emekli olamıyor

3 bin 862 günlük sigortası, yüzde 84 oranında engelli raporu bulunmasına rağmen malulen emekli olamıyor...

Almanya’da çalışırken kazan dairesi boşluğuna düşen ve burada nefessiz kaldıktan sonra eski sağlıklı hayatına kavuşamayan Gürgöze, şartları uygun olmasına rağmen malulen emekli olamıyor.

Mirzan Mahallesi’nde ikamet eden Nihat Gürgöze, 2004 yılında Almanya’da çalışırken kazan dairesi boşluğuna düştü. Burada bir süre nefessiz kalan Gürgöze, eski sağlıklı hayatına bir türlü kavuşamadı. 3 bin 862 günlük sigortası, yüzde 84 oranında engelli raporu bulunan ve kendi bireysel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan Gürgöze’ye, SGK yüzde 60 oranında çalışabilir dediği için emekli olamıyor.

Reklam
Reklam

Kendisi konuşamadığı için oğlu İdris Gürgöze, SGK’da yaşanan sıkıntıları anlatarak, babasının malulen emekli edilmesini istedi.

Malulen emeklilik için başvurdukları SGK’dan red cevabı aldıklarını belirten İdris Gürgöze, “Babam çalışamaz durumda. Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde yüzde 84 oranında rapor verildi. Yine 3862 gün yatan sigortası var. Babam çalışamaz durumda olduğu için SGK’ya başvurarak malulen emekli olmasını istedik. Bingöl SGK Müdürlüğü, başvurumuzu SGK Başkanlığı’na gönderdi. Oradan gelen cevapta, babamın ‘çalışma gücünü yüzde 60 oranında kaybetmediği’ belirtilerek, maluliyet talebi red edildi.

Kendi bireysel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan bir insana ‘yüzde 60 oranında çalışabilir’ denmesini anlayamadık. Yatalak olan bir hastaya bu oran nasıl verilir. Yetkililer tarafından bu yanlışın düzeltilmesini ve babama malulen emeklilik hakkının verilmesini istiyoruz” dedi.

Hastayı evinde ziyaret eden Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan ise, Bingöl’de aynı durumda olan çok sayıda insanın olduğunu belirterek, vatandaşların mağduriyetin giderilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Yatalak olan bir insana ‘yüzde 60 oranında çalışabilir’ denilmesinin haksızlık olduğunu belirten Karaarslan, “Hastane tarafından verilen yüzde 84 oranında bir rapor var. Buna rağmen SGK ‘çalışabilir’ diyor. Yüzde 84 oranında engelli olan bir insan nasıl çalışır. Ayrıca bu hastamızın 3862 gün yatan sigortası var. Bu durumda olan başka hastaların da olduğunu biliyorum. Yetkililerin bu vatandaşlarımızın mağduriyetini biran önce gidermelerini bekliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: