Yüzen adacıklar korunacak

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Çelikhan'da bulunan yüzen adacıkların korunacağını belirtti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Çelikhan'da bulunan yüzen adacıkların korunacağını belirtti.

Yetiş, yaptığı yazılı açıklamada, sürecin sonuna doğru gelindiğini ve hazırlanan, projeye Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun projenin son haline onay verdiğini ve projenin hayata geçilmesi çalışmalarının başlatıldığını kaydetti.

Yetiş, şunları kaydetti:

"3 bin yılda oluşan yüzen adalar 3 günde yok olmasın" sloganıyla hazırlanan proje için İpek Yolu Kalkınma Ajansı 322 bin 485 TL kaynak sağladı. Tamamen organik olan ve binlerce yıl içerisinde meydana gelen yüzen adalar bundan böyle Çelikhan'ımızın turizmine katkı sağlayacak.

Reklam
Reklam

Çelikhan'da eko turizm canlanacak. Bölge halkımız için alternatif gelir kaynakları oluşacak. Çelikhan ulusal ve uluslar arası arenada tanınacak, gelecek turistler sayesinde yöresel ürünlerimiz hem çeşitlilik kazanacak hem de müşteri pazar bulacak."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: