Yüzen Adaların Korunması Ve Temizlenmesi İçin Kampanya Başlatıldı

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi Çat Barajı yüzeyinde bulunan Yüzen Adalar’ın korunması ve baraj göletinin temiz tutulması...

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi Çat Barajı yüzeyinde bulunan Yüzen Adalar’ın korunması ve baraj göletinin temiz tutulması için Çelikhanlı gençler temizlik kampanyası başlattı.

Kampanyaya Çelikhanlı gençler, ÇEKAD, Eğitim Bir-Sen Çelikhan Şubesi, İstanbul Çelikhanlılar Derneği, Çelikhan Tiyatro Ekibi ve vatandaşlar destek verdi.

Kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan Kampanya Sorumlusu Muhammet Aktürk, “Yüzen adalarımızın tehlikede olduğunu görmemiz nedeniyle Çelikhanlı geçler olarak Çelikhan’ın geleceğinde büyük bir öneme sahip olan yüzen adalarımızın korunması adına bu adalarda temizlik kampanyası başlattık. İlk başta yüzen adalarımızın koruma altına alınması daha sonra turizme kazandırılması için ilgilileri göreve çağırıyoruz. Gençler olarak yüzen adalarda temizlik yaptık ve bundan sonrada üzerimize düşen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. 3 yüz bin yılda oluşan yüzen adalarımız sorumsuzluklar yüzünden kısmen yok olmuştur. Bu gün Cendere Köprüsü, Pirin Mağarasının, Karakuş Tepesi’nin ve hatta Nemrut Dağı’nın Adıyaman için anlamı ne ise ilçemizde bulunan yüzen adalarımızın da Adıyaman için aynı anlamı ifade etmesi gerekmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Aktürk, kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz