Yüzlerce Engelli Doyasıya Eğlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkinlik düzenlenen etkinlikler gönüllerince eğlendi.Bodrum...

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkinlik düzenlenen etkinlikler gönüllerince eğlendi.

Bodrum otogarından yürüyüşe gecen engelli vatandaşlar Bodrum Belediye Meydanı'nda buluştu. Dünya Engelliler Günü için düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Diçberk, Bodrum ilçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Bodrum Sağlık Vakfı, Yahşi Uygulamalı İlköğretim Okulu, Umurca İlkokulu Kaynaştırma sınıfı, Ege Kültür Rehabilitasyon Merkezi, Bodrum Engelliler Derneği, Kent Konseyi Engelliler Meclisi, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıdan vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu.

Reklam
Reklam

Törenin son bulmasının ardından iskele meydanına gecen protokol ve engelli vatandaşlar meydanda gösterileri izledi. Engelli öğrencilerin düzenlediği gösteri vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. engellilerden oluşan müzik gurubu çaldığı ve söylediği şarkılarla ilgi odağı oldu. Zeybek oynayan engellilere ise vatandaşlarda eşlik etti. Gösterilerden sonra kermes ve resim sergisinin açılışı yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: