Yüzlerce Genç "gelişim Sempozyumu" Için Bir Araya Geldi

Bahçelievler Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen "Genç Gelişim Sempozyumu"nun ikincisi bugün başladı. 23-24 Şubat günleri arasında...

Bahçelievler Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen "Genç Gelişim Sempozyumu"nun ikincisi bugün başladı. 23-24 Şubat günleri arasında gerçekleşecek programa alanında uzman birçok yazar, akademisyen, siyasetçi ve mülakatla alınan yaklaşık 600 üniversite öğrencisi katıldı.

Altı oturumdan oluşan sempozyumda uluslararası hukuk, ekonomi, çevre, medya gibi birçok konu yer alıyor. "Yeni Dünya Dengeleri ve Türkiye" başlıklı ilk oturuma konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Avrupa Birliği ile geçen süreci "Ne olan ne ölen bir durum" diye nitelendirdi. Sözlerine devam eden Dedeoğlu, veto edilen başlıkların tümü birden ortadan kalkmasa da, parça parça olarak pazarlıkla kaldırılacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Beril Dedeoğlu, Türkiye'nin AB üyeliğinin gerekliliği konusunda ise "AB iyi işleyen bir örnek; alanda olmak, masada olmak, her zaman olayın dışında olmaktan daha kazançlıdır. Aynı zamanda AB'nin stratejik olarak şu an gerçekleştiremediği bir takım beklentileri olduğunu da unutmamak lazım. Türkiye bunun dışında yer almamalı." dedi. Ayrıca, Türkiye'nin sahada kalarak gücüne güç katacağını vurgulayan Dedeoğlu, "Avrupa'da siyasetin yeniden yapılandırılmasında Türkiye dışarıda kalarak rol oynayamaz." şeklinde konuştu.

Dedeoğlu, Türkiye’de yapılacak seçimler sebebiyle, 2014'ün yeni süreç için uygun ve teknik bir tartışma ortamı sunamayacağını, bu yıl ivme alındığı takdirde doğal seyrinde ilerleyen bir yapıya kavuşulabileceğini söyledi. 2023 yılının ise makul bir süre olduğunu ifade etti.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Süleyman Kızıltoprak ise Arap devriminden Fransız, İran ve Rus devrimleri gibi söz etmek için çok erken olduğunu dile getirdi.

Kızıltoprak, diktatörlerin yerine toplumun faydası için çalışacak bir düzen kuramayan Arap ülkelerine, en kötü diktatör yönetimin bile bu anarşiden daha iyi olduğunun gösterilmeye çalışıldığını kaydetti. Bununla birlikte, "Maalesef Arap Baharı denen gelişmeler, kara bahar denecek bir dönemi başlattı Suriye için." dedi.

Reklam
Reklam

Arap Baharı'nın iki seneden beri çözülemeyen bir sürece dönüşmesini, bulunduğu coğrafyaya bağlayan Kızıltoprak,"Dünya yarım küresinin doğusundaysanız, kesinlikle girdiğiniz savaşı kaybetmeyeceksiniz." dedi. Batılı bir ülke için ise durumun farklı olduğunu, çoğu zaman kaybedilenlerin masa başında kazanabildiğini ifade etti.

Genç Gelişim Sempozyumu'nun ilki ise 17-18 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bu yılki sempozyum sonrası tüm katılımcılara sertifika dağıtımı yapılacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: