Yüzlerce polisin yeri değişti

17 Aralık operasyonunun ardından emniyette başlatılan görevden almaların en büyüğü Ankara Emniyeti'nde yaşandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde aralarında müdür ve müdür yardımcılarının da bulunduğu bazı polislerin görev yerleri değiştirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde farklı birimlerde görevli yaklaşık 350 polis görevden alınırken, Çoğunluğu Ankara dışından 250 polis boşalan görevlere getirildi.

600 polisin görev yeri bir gecede değişirken tayin emri imzalanan polisler, ilçe emniyet, trafik şube müdürlükleri ve karakollarda görev yapacak.

Görev yerleri değiştirilenler arasında toplumsal olaylardan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz da bulunuyor.

Reklam
Reklam

Azmaz'ın, Elmadağ Polis Okulu'nda görevlendirildiği kaydedildi.

Görev yeri değiştirilen polislerin büyük bölümünün terör ile kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubelerinde görevli oldukları belirtildi.

İstanbul'daki operasyonun hemen ardından, ilk olarak Ankara Emniyeti kaçakçılık, narkotik, mali şube, organize, siber suçlarla mücadele ve asayiş şubelerinin müdürleri ile sorumlu müdür yardımcıları görevden alınmıştı.

Dün gerçekleşen ikinci görevden almalarla bu birimlerin alt yönetimlerinde görev yapan 80'i müdür ve emniyet amiri düzeyinde 270'i memur toplam 350 polis görevden alınmış oldu. (ANKA)

Anahtar Kelimeler: