Yüzme Öğrenen Muhtarlar Sertifikalarını Aldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafınca düzenlenen program çerçevesinde 26 kıyı ilinden seçilen 26 köy muhtarına yönelik düzenlenen yüzme eğitimini programı,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafınca düzenlenen program çerçevesinde 26 kıyı ilinden seçilen 26 köy muhtarına yönelik düzenlenen yüzme eğitimini programı, Antalya'da sona erdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çevre bilinci oluşturmak amacıyla muhtarlara yönelik düzenlediği "Yüzme öğrenelim, temiz denizlerimizde yüzelim" eğitimi tamamlandı.

Kemer ilçesine bağlı Kiriş beldesindeki bir otelde 5 günlük eğitimi tamamlayan 26 kıyı ilinden seçilen 26 köy muhtarı, sertifikalarını aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, bakanlığın Yüzme Federasyonu ile ortaklaşa yaptığı eğitim ile 26 köy muhtarlarına yüzme eğitimi verildiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Yüzme derslerinin yanında seminer ve etkinliklerle muhtarlara çevre bilincinin aşılandığını ifade eden Balta, "Eğitim alan muhtarların artık birer çevre gönüllüsü, çevre neferi olduğuna inanıyorum. Bir hafta boyunca çevre konusunda bilgilendirildiniz ve gerekli donanımı elde ettiniz. Bundan sonra sizlerden beklentimiz köylerinize döndüğünüzde burada öğrendiklerinizi ve tecrübelerinizi arkadaşlarınıza ve çevrenize anlatmanızdır" dedi.

Projenin bundan sonraki yıllarda da devam etmesi gerektiğini vurgulayan Balta, amaçlarının çevre neferlerinin sayısının arttırmak olduğunu kaydetti.

Bakanlık olarak deniz suyu kalitesinin korunması ve sahillerin temiz kalması için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Bakan Balta, şöyle konuştu:

"208 istasyonda her yıl ölçüm ve izleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu yıl itibarıyla mavi bayraklı plaj sayısı 355'e yükseldi. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'na üye 46 ülke arasında mavi bayrak sıralamasında Türkiye 4'üncü sırada. Deniz kirliliğinin önlenmesi için gemi kaynaklı atıkların alınması ve bertarafının sağlanmasına yönelik 220 liman, bakanlığımızca belgelendirildi. Bu limanlardan alınan atıklar, gemi atık takip ve mavi kart sistemleri ile online olarak izlenmektedir."

Reklam
Reklam

Balta, konuşmanın ardından muhtarlara sertifikalarını verdi.

Muhabir: Şamil Kahveci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: