Yüzyıllar öncesinde Manavgat

MASİAD’ın bugün düzenleyeceği kokteylde 15. ve 16. Yüzyılda Manavgat Kazası konulu kitap hakkında sunum yapılacak.

MASİAD tarafından yayınlanan 100 Yılda Bir Manavgat Hikayesi adlı kitap için Lake and River Side Otel’de tanıtım kokteyli düzenliyor. Kokteylde Manavgat’ın kültür hayatına katkıları olan çeşitli kişilere plaket verilecek. Kokteylde ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyet Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behset Karaca 15. ve 16. Yüzyıllarda Manavgat Kazası adlı kitabı hakkında sunum yapacak.

MASİAD Basın Sözcüsü Okan Akın, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi, “Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Sn.Behset KARACA’nın doçentlik tezi “15. ve 16. Yüzyıllarda Manavgat Kazası”dır. Yapmış olduğu bu çalışmayla bilim kurulundan geçerek Yardımcı Doçentlikten , Doçentliğe yükselen KARACA, MASİAD’ın ‘100 Yılda Bir Manavgat Hikayesi’ adlı kitap tanıtım toplantısında “15. Yüzyıldan günümüze MANAVGAT KAZASI’ konulu bir sunum gerçekleştirecektir.Çok ilgi uyandıracağını düşündüğümüz bu sunumu dinleyip,Manavgat’ımızın derin tarihi ile ilgili bilgilenmek üzere tüm Manavgatlıları ve tarih severleri toplantımıza davet ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Sunumda 15. Yüzyılda Manavgat’ın sınırları , ekonomik yapısı, sosyal ve kültürel hayatı nüfusu, idari sınırları, coğrafi konumu v.b. konularda bilgiler verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz