Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin (YYÜ) sivil toplum ve meslek odalarıyla bütünleşme amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında üniversite yönetimi Van Ticaret Borsası (VATBO) yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel ile YYÜ fakülte dekanları yeni yapılan hizmet binasında VATBO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleriyle bir araya geldi. Göreve geldiği günden beri üniversite-şehir bütünleşmesine yönelik başarılı çalışmalara imza atan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversite olarak, sivil toplum ve meslek odaları ile iş çevrelerine bilimsel anlamda destek vermek için hazır olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Battal, “Daha önceki konuşmalarımda söylediğim gibi üniversitemiz artık bölgeye çok ciddi hizmetler sunabilecek bir potansiyele sahip. Artık birlikte omuz omuza çalışalım istiyorum. Bu hususta başta Feridun Bey olmak üzere tüm VATBO üyeleri ile çalışmaktan gurur duyuyoruz. Zaman zaman birlikte çalışıyoruz. Mesela yeni bir ortaklığımız oluştu; Tekno-Kent. Bu projede çok uyumlu çalışıyoruz. Projeyi geliştirebilirsek karşılıklı talepleri alacağız. Amacımız, üniversite olarak sizin bizden istediğiniz her ne olursa olsun; bilimsel araştırmalar gibi konularda size elimizden gelen desteği verebilmektir. Biz de sizden istediğimiz katkılar için rahatlıkla size gelebileceğiz” dedi.
Tüm dünyada projeler yapılınca artık akademisyenlerin ya da üniversitenin içinde olmasına dikkat edildiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Battal, “Biz bilimi temel unsur olarak ele alıyoruz. Bütün kadrolarımız, bütün ekibimizle biz buradayız. Her ne çalışma olursa olsun biz yanınızdayız. Arada bir destekten bahsetmiyorum, yanınızdayız, birlikte omuz omuza çalışacağız. Sosyolojik ve sosyal çalışmalar ile paralel gittiğiniz zaman yatırımları da doğru tespit etmiş oluyoruz. İktisat Fakültesi ile yatırım yapılabilecek argümanları tespit edelim. Sosyologlarla sosyolojik çalışmalar yapalım ve bunları kentin gelişimi için kullanalım. Bilimsel temelli işler yapalım. Öğrencilerimizle ilgili temel hedefimiz, girişimci ruhunu harekete geçirmektir. Siz işadamları olarak yatırımınızı doğru yapamazsanız başta bireysel sonrada toplumsal problemler çıkabiliyor. Bu anlamda biz üniversite olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Daha önce de söylemiştik, öğretim üyesi ve öğretim elemanları ile yaklaşık bin 400 kişilik dev bir kadroyuz. Biz de istiyoruz ki bu gücümüzü siz sanayiciler, işadamları ile paylaşalım. Tabi bizim eksiklerimiz de vardır, bunları sizin bakış açınızla, eleştirilerinizle düzeltelim ve daha güçlü hale gelelim. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim” diye konuştu.
“ÜNİVERSİTE TARİHİNDE BİR İLK”
VATBO Başkanı Feridun Irak ise, YYÜ’nün 1982 tarihinde kurulmasından bugüne ilk kez böyle bir toplantının yapıldığını ifade ederek, “Bu toplantı bize onur verdi. Üniversitelerin sanayicilere, işadamlarına, sivil toplum örgütlerine rehber olmadığı yerlerde sanayi ve ticaret gelişmez. Biz üniversite ile her türlü işbirliğine hazırız” dedi.
Van’ın coğrafi olarak önemine de değinen VATBO Başkanı Irak’ın, “Üniversite ile VATBO ortak bir araştırma yapalım. Niçin bu kadar avantajımız olmasına rağmen Van’da zenginlik üretemiyoruz, artı değer üretemiyoruz? Bunu araştıralım değerli hocalarımızla” diye konuşması üzerine YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal toplantıda hazır bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı’na konuyla ilgili çalışma başlatılması görevini verdi.
Yaklaşık 2 saat süren toplantıda önemli konular masaya yatırılırken Başkan Irak YYÜ yönetimine VATBO’nun yeni hizmet binasını gezdirip bilgi verdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz