YYÜ'de biniş giyme töreni -Rektör Prof. Dr. Battal: "Deprem sonrası üniversiteden akademisyenlerin kentiterk edecekleri söylentileri gerçeği yansıtmıyor"

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, deprem sonrası üniversiteden öğretim üyelerinin kenti terk edecekleri söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, deprem sonrası üniversiteden öğretim üyelerinin kenti terk edecekleri söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bırakın akademisyenlerin Van'dan ayrılmasını, sadece depremden sonra 80 akademisyen aldık" dedi.

YYÜ'de doçentliğe ve profesörlüğe yükselen öğretim üyeleri için biniş giyme töreni yapıldı.

Zeve Yerleşkesi'nde bulunan Konuk Evi'ndeki törende bir konuşma yapan Battal, doçentliğin ve profesörlüğün akademisyenlerin hayatında bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, geçmişte olduğu gibi doçentlik ve profesörlük kadrolarında gecikme yaşanmayacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Battal, "Artık doçent olacak arkadaşlarımızın kadrosunu daha sınavdayken çıkarıyoruz. Profesörlük hakkı gelmiş arkadaşlarımız için daha sürenin dolmasına bir ay kala senatodan kararlarını çıkarıyoruz. Olması gereken budur. Ekstra bir şey yapmıyoruz. Üniversitemizde bundan sonra hiçbir arkadaşımız hak ettiği kadro için kapı çalmak zorunda kalmayacak. Kadroların eşit dağılımı problemini de fakültelere, bölümlere, anabilim dallarına bu konuda inisiyatif vererek çözeceğiz" dedi.

Depremde en çabuk toparlanan kurumun üniversite olduğunu dile getiren Battal, son olarak deprem sonrasında üniversitede öğretim üyelerinin büyük çoğunluğunun gideceği yönünde dedikodular çıktığını kaydetti.

Bu söylentilere itibar edilmemesini isteyen Battal, "Aslında öğretim üyesi arkadaşlarımız bu söylentilerin doğru olmadığını üniversitede kalarak, gece gündüz çalışarak gösterdiler. Bırakın akademisyenlerin gitmesini, depremden sonra 80 yeni akademik personel aldık" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: