YYÜ'nün Yabancı Öğrenci Alma Çalışmaları Devam Ediyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitelerine yabancı öğrenci kazandırmak için komşu...

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitelerine yabancı öğrenci kazandırmak için komşu ülkelerdeki tanıtım işlerine devam ettiklerini söyledi. Bu çerçevede Kuzey Irak'a gezi düzenlediklerini belirten Prof. Dr. Battal, oradan ön lisans, lisan ve lisansüstü öğrenci almayı hedeflediklerini ifade etti. Battal, bu çalışmalarının sadece Kuzey Irak ile sınırlı kalmayacağın aktardı.

Prof. Dr. Peyami Battal, Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında Kuzey Irak ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kuzey Irak'a geçtiğimiz günlerde iş adamları, öğretim üyeleri ve bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Battal, bu ziyaretin çok verimli geçtiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de birçok kurum ve kuruluşun çok önceden beri Kuzey Irak'a gidip çeşitli sektörlerde girişimlerde bulunduklarına şahit olduklarını anlatan Prof. Dr. Battal, "Ancak bizim gibi kurumlar daha yeni yeni gitmeye başlamışlar. Kuzey Irak'ta amacımız şuydu öncelikle yabancı uyruklu öğrenci almayı hedefliyorduk. Bu hem ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenci almaktı. İnşallah ilerleyen günlerde daha detaylı tanıtım afişler hazırlayıp orada bulunan Türk iş adamlarına göndereceğiz. Onlarda bu afişlerimizi Kuzey Irak'ın değişik noktalarında sergileyecekler. Bu alımlara ilişkin değişik işadamları ve Iraklı vatandaşlarla görüşmelerimiz oldu." dedi.

Kuzey Irak'taki incelemeleri esnasında sağlık sektöründe ciddi boşlukların olduğunu gördüklerini aktaran Battal, oradan kendi hastanelerine çok sayıda hasta alabileceklerini ifade etti.

Sağlık turizmiyle de ilgili çok olumlu verimli görüşmelerinin geçtiğini dile getiren Battal, "Sağlık turizmine ilişkin inşallah ilerleyen günlerde afiş katalog çalışmalarıyla birlikte Kuzey Irak'ta çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Kuzey Irak ile ilgili bundan sonraki çalışmalarımız devam edecek. Hem öğrenci düzeyinde hem de sağlık düzeyinde olumlu gelişmeler olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yabancı öğrenci alımlarının kesinlikle Kuzey Irak ile sınırlı kalmayacağını ifade eden Prof. Dr. Battal, İran ile ilgili de bu çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İran ile geçen sene yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını aktaran Battal, "Oradan bize yabancı uyruklu öğrenci geldi. Ama bu yıl ki hedefimiz daha çok oradan öğrenci almak ki ondan da bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Bundan sonra Azerbaycan tarafına tekrar bir ziyaret düzenleyeceğiz orayla ilgili bir çalışmamız var. Hatta Azerbaycan'dan bize açık öğretim ile ilgili eğitim öğretim alanında ortak bir çalışma yapma teklifi geldi. Bununla ilgili çalışmalarımız YÖK'e yazdık onlarda değerlendiriyor. Bu konuda Azerbaycan tarafından Bakanlık düzeyinden bir destek geldi. Ama bizim sadece açık öğretimle ilişkin bir çalışma ile sınırlı kalmasını istemiyoruz. Oradan yabancı öğrenci statüsünde öğrenci almayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: