"Z Kütüphane" Ile Okullar Hayat Bulacak

Niğde'de, "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında, Ulukışla ilçesindeki Hasangazi Ortaokulu'nda Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z Kütüphane) açıldı.

Niğde'de, "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında, Ulukışla ilçesindeki Hasangazi Ortaokulu'nda Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z Kütüphane) açıldı.

Açılışa, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Teftiş Kurulu Başkanı Sami Kahraman, Ulukışla Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ekinci, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Teknolojinin gelişmesi ile birlikte öğrencilerimiz kitap okumaktan uzaklaşıyor. Bakanlığımız tarafından yürütülen bu proje kapsamında öğrencilerimiz hem teknolojiyi kullanacak hem de kitaplar ile iç içe olacak. Böylece okullar eğitim öğretimin dışında veliler, öğretmen ve öğrenciler için sosyal imkanın sağlanacağı yer olacaktır."

Reklam
Reklam

Okul müdürü Mustafa Karakol ise projenin hayata geçirilmesi sırasında kaygılarının olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu projeyi hayata geçirirken bazı kaygılarımız oldu. Ancak öğretmen ve velilerimizle görüştüğümüzde onların da desteğini alarak bu hale getirdik. İnternet üzerinden yaptığımız kitap kampanyası ile ummadığımız, beklemediğimiz yerlerden okulumuz için kitap geldi. Bu bizleri hem mutlu etti hem de gayretlendirdi. Kütüphanede 5 bilgisayar öğrencilerimizin kullanımına verildi."

Muhabir: Murat Kaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: