Zabıt Katibi Olabilmek Için Ter Döktüler

Adalet Bakanlığı’nca Adana Adliyesi'ne alınacak 63 zabit kâtipliği kadrosu için açılan sınava 2 bin 600...

Adalet Bakanlığı’nca Adana Adliyesi'ne alınacak 63 zabit kâtipliği kadrosu için açılan sınava 2 bin 600 kişi müracaat etti. Sınavın yapılacağı adliye binası önünde sabah saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturan adaylar, ''F' ve 'Q' klavye ile 3 dakikada en az 90 kelime yazma başarısını göstermek için ter döktü. Adaylar gruplar halinde sınava alınırken, dışarıda sırasını bekleyenler yanlarında getirdikleri dizüstü bilgisayar ve klavyelerle sokakta çalışma yaptı. Heyecanlı oldukları görülen gençlerden bir bölümün ise metni verilen sürede yazmak için defalarca okudukları görüldü. Çocuklarını yalnız bırakmayan anne ve babalar ise onların başarısı için dua etti.

Reklam
Reklam

Sınava girecek adaylarına destek vermek amacıyla adliyeye gelen 10 parmak klavye kursu veren bir dershanenin sekreteri Aysun İlhan, zabıt kâtipliği için ülke genelinde rekor başvurunun bu yıl gerçekleştiğini söyledi. Geçen sene Adana’da 110 kişilik alım için bin 500 adayın müracaatta bulunduğunu ifade eden İlhan, bu yıl kentte 2 bin 600 gencin zabıt kâtibi olabilmek için yarıştığını anlattı. Türkiye’de en kolay memuriyetin adliyeden geçtiğini savunan İlhan, “KPSS'de 70 puan, bilgisayar veya daktilografi sertifikasıyla adaylar sınava kabul ediliyor. Klavye ile 3 dakikada 90 kelime yazabilenler sınavın ilk adımı geçilebiliyor. Devlet açıktan atama yapıyor. Bu işsiz elamanlar için bir şans ve B planıdır." dedi.

İlk kez zabıt kâtipliği sınavına katıldığını açıklayan Emre Çinkılıç ise 10 parmak klavye kursuna giderek, kendisini geliştirdiğini belirtti. Çinkılıç, “Bunun sayesinde Türkiye internet olimpiyat yarışmalarına katılıp, 9’uncu oldum. Bugünkü sınavda 173 kelime yazdım. Umutluyum.” diye konuştu. Sınavda büyük bir stres ve heyecan yaşadığını kaydeden bir aday ise “90 kelime barajını geçtim. İnşallah mülakatı geçebilirsem, hayatım düzene girecek.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Adaylar, 6 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 09.00'da sözlü sınava girecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: