Zabıta Ekipleri Kasapları Denetledi

Şanlıurfa'nın Akçakale Belediye zabıta ekipleri, veteriner hekim eşliğinde İlçe merkezinde faaliyetlerini gösteren kasapları denetledi.

Şanlıurfa'nın Akçakale Belediye zabıta ekipleri, veteriner hekim eşliğinde İlçe merkezinde faaliyetlerini gösteren kasapları denetledi.

Yapılan denetimlerde, kasapların satışa sundukları etlerin kesim ve veteriner raporlarına bakılırken açıkta kıyma satmamaları et ve et ürünlerinin saklama koşulları, son kullanma tarihleri incelendi. Halk sağlığını korumak ve kasapların hijyenik ortamda çalışıp çalışmadıklarını kontrol etmek amacıyla kasapların denetlendiğini belirten Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, "Kasap ve marketlerin et reyonlarında satılmakta olan etin nerede kesildiği kontrol edilmektedir. Ayrıca veteriner sağlık raporlarının bulunup bulunmadığına bakılmaktadır. Bununla birlikte hijyenik ortam kontrol edilerek, uygun olmayanlar uyarılmaktadır. Şuana kadar yapılan denetimlerde, herhangi bir aksaklığa rastlanmadı. Esnafımızın kurallara riayet etmeleri hem kendileri için hem de vatandaşlar için önemlidir. Zabıta ekiplerimiz gıda satış ve imalat yerlerini belirli zaman aralıkları ile denetimlerini devam etmektedir. Halkımızın sağlığını korumada hiçbir esnafa tolerans tanınmayacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: