Zabıta kaldırım işgalcilerine göz açtırmıyor

Büyükşehir Belediyesi, kaldırım işgali yaparak hem yayaları tehlikeye atan hem de görüntü kirliliğine yol açan...

Büyükşehir Belediyesi, kaldırım işgali yaparak hem yayaları tehlikeye atan hem de görüntü kirliliğine yol açan esnafa göz açtırmıyor. Zabıta ekipleri, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu caddelerdeki kaldırım ve yaya yollarını işgal eden esnafa yönelik operasyon düzenledi.
Özellikle yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda kaldırımların esnaf tarafından işgal edilmesi nedeniyle vatandaşlar araç yolunu kullanmak zorunda kalırken, artan şikayetler üzerine Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri düğmeye bastı. Osmangazi Metro İstasyonu girişinde başlatılan operasyonda yaya yollarında eşyalarını sergileyen esnaf tek tek uyarıldı.
Uyarılara rağmen ürünlerini içeriye almayan esnafın kaldırım üzerindeki ürün sergiledikleri mankenlerden, triko malzemelerine ve masa sandalyeye kadar tüm eşyalar toplandı. Zaman zaman polislerin de güvenlik açısından destek verdiği operasyonlar Fevzi Çakmak, Ahmet Hamdi Tanpınar, Altıparmak, Atatürk ve Setbaşı Caddeleri ile Yeşil Türbe’nin çevresinde devam etti. Denetimlerde uyarılara rağmen ürünlerini kaldırımlardan almayan işyerlerine ait, ayakkabı, triko, şemsiye, haşlanmış mısır tezgahları, masa ve sandalyeleri zabıta araçlarına yüklendi. Araç trafiğinin yoğun olduğu caddelerde kaldırımdaki malzemeler yüzünden yolda yürümek zorunda kalan vatandaşlar ise zabıtanın operasyonuna destek verdi.
Büyükşehir Belediyesi, kaldırımların ve yaya yollarının tamamen yayalara terk edilmesi yönündeki kararlılığını sürdürürken, kaldırım işgali yapan esnafa Kabahatlar Kanunu’na göre 75’er TL para cezası kesildi.
Öte yandan 5393 Sayılı Belediye Kanunu’na göre, geçici süre ile el konulan malzemelerden gıda ürünleri 2 gün içinde geri alınmazsa gıda bankasına, diğer ürünler ise 1 ay içerisinde alınmazsa hayır kurumlarına verilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz