Zabıta Minibüsleri Taş Ve Çöp Bidonu İle Durduramayınca Trafiği Keserek Durdurdu

Çorlu Belediyesi'nin faaliyetten men ettiği sarı - yeşil renkli halk otobüslerinin yeniden trafiğe çıkarak yolcu...

Çorlu Belediyesi'nin faaliyetten men ettiği sarı - yeşil renkli halk otobüslerinin yeniden trafiğe çıkarak yolcu taşıma girişimi Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince engellendi. Trafiğe çıkışı yasak olan minibüsü önce yoluna taş koyarak durdurmaya çalışan zabıta ekipleri saha sonra çöp konteynırı son olarak da zabıta araçları ile yolu kapatarak durdurdu.

Çorlu`da şehir içi taşımacılık hizmeti yapan sarı - yeşil renkli minibüslerin geçtiğimiz Mart ayında trafikten men edilmelerinin ardından önce CHP Genel Merkezi önünde ardından da Çorlu Belediye binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren minibüs sahipleri yeniden yolcu taşımak için trafiğe çıkınca hareketli ve gergin anlar yaşandı.

Reklam
Reklam

Şehir merkezinde toplu taşıma işi yapan M plakalı mavi minibüslerle alakalı olarak Danıştaydan men kararı geldiğini bunun üzerine Çorlu Belediyesinin mavi minibüslere 1 Haziran tarihine kadar süre verdiğini belirten sarı - yeşil renkli minibüslerin sahipleri kendilerine tebligat yapılmadan faaliyetlerine son verildiğini öne sürerek yeniden yolcu taşımacılığı yapmaya başlamak istedi.

Sağlık Mahallesi`nden Çorlu şehir merkezine yolcu taşımak isteyen minibüsler ilçe girişinde Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince durdurulmak istendi. Minibüsçüler ile zabıta ekipleri arasında tartışmalar yaşanırken zabıta personeli minibüsleri durdurmak için türlü yolları denedi. Yol kenarından aldığı büyük bir taşı minibüsün önüne koyarak durdurmak isteyen zabıta ekipleri, taşın minibüsçüler tarafından yeniden yol kenarına atılmasının ardından bu kez çöp konteynırını yola çekerek minibüsü durdurmak istedi.

Bunda da başarılı olamayan zabıta ekipleri çareyi zabıtaya ait araçları yola çekerek trafik akışını tamamen kesmekte buldu. Minibüslerin yolunu kesmek isterken yolun tamamını trafiğe kapatan zabıta ekiplerinin bu hareketinin ardından yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Reklam
Reklam

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de müdahale ettiği olayda tartışmalar fazla büyümeden önlenirken yolun trafiğe kapanması nedeniyle kuyrukta bekleyen bazı araçlar kaldırımları aşarak tarlalar ve boş arsalardan ola devam etmeye çalıştılar. Toplu taşıma araçları ile hususi araçların kaldırımları aşması ve yoluna devam etme çabası ilginç görüntüler oluşturdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: