Zabıtadan Fırınlara Ramazan Pidesi Denetimi

Samsun’un İlkadım ilçesindeki rutin fırın denetimlerine devam eden İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, bu kez de...

Samsun’un İlkadım ilçesindeki rutin fırın denetimlerine devam eden İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, bu kez de Ramazan pidesi denetimi yaptı. 25 fırında denetim yapan zabıta, çalışanların tırnaklarını kontrol edip, pasa, gramaj ve pide yapımında kullanılan malzemelerin temiz olup olmadıklarını inceledi. Temizlik ve hijyen konusunda eksiklikleri görülen fırın işletmecileri uyarılırken, eksik gramajla pide satan 5 fırına ise cezai işlem uygulandı.

Denetimlerde genel olarak fırınların pidelerin gramajlarının belirlenen tarifeye uygun olduğunun görülmesinin sevindirici olduğuna dikkat çeken, İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, Ramazan sofrasının olmazsa olmazı olan pidenin son derece hijyenik ve sağlık kurallarına uyacak şekilde vatandaşların sofrasına gelmesi için denetimleri aralıksız olarak devam edeceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: