Zabıtadan "kaldırım işgali" operasyonu

YALOVA (İHA) - Yalova Zabıta Müdürlüğü, kaldırımları işgal eden esnafların tabela ve diğer malzemelerini düzenlediği şok bir operasyonla topladı. Bu arada, kaldırıma koydukları tabelaları vermek istemeyen esnafla zabıta arasında gerginlik yaşandı.

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda harekete geçti. Esnafların çıkardıkları fazla mallar ve tabelalar nedeniyle yürünmez hal alan kaldırımlardaki işgal malzemelerini toplamayı hedefleyen zabıta şok bir operasyon düzenledi. Ekiplerle birlikte başta İstanbul ve Fatih Caddeleri'ne gezen zabıta, kaldırımları işgal eden tabela, gereksiz malzeme ve hatta reklam levhalarını topladı. Bu operasyon sırasında kaldırıma çıkardığı malzemeleri vermek istemeyen esnafla zabıta arasında tartışma yaşandı.

Reklam
Reklam

Kaldırım işgallerine göz açtırmayacaklarını söyleyen Yalova Zabıta Müdürü Dinçer İlhan, "Amacımız esnaflarımızı mağdur etmek değil. Bizler sadece herkesin kendi hak sınırları içerisinde hareket etmesini istiyoruz. Bazı esnaflar yayaların kullanımı için yapılan kaldırımların neredeyse tamamını çıkardıkları malzemeler yada tabelalarla işgal ediyorlar. Dolayısıyla yürünmez bir hale gelen kaldırımlar vatandaşların tepkisini topluyor. Bize ulaşan şikayet telefonları doğrultusunda böyle bir operasyon yapmayı uygun gördük. Kaldırımların bir daha bu denli işgal edilmesine izin vermeyeceğiz. Ayrıca kaldırımlardan toplanan malzemelerde cezaları kesildikten sonra tekrar esnaflara geri verildi" dedi.