Zabıtadan kırık yumurta denetimleri

BOLU(İHA) - Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 20 koli yumurtaya el konuldu.

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığı açısından tehlike arz eden gıda ürünlerinin satışını ve imalatını engellemek amacıyla yaptığı denetimlerini sürdürüyor. Son olarak bir vatandaşın Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün "Alo 153" ihbar hattına gelen gıda imalathanesinde kirli ve kırık yumurtaların, gıda üretiminde kullanıldığına dair ihbarını değerlendirerek harekete geçen zabıta ekipleri, yaptıkları denetimde kırık ve kirli yumurtalara el koydu.

Reklam
Reklam

5179 Sayılı Gıda Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesi'ne dair kanun kapsamında ilk olarak gıda imalathanesine denetim yapan Zabıta Müdürlüğü, ardından da imalathaneye yumurtaları pazarlayan gıda toptancısını denetledi. Tarım İl Müdürlüğü elemanlarının da hazır bulunduğu denetimler sırasında Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, her iki işyerinde de yapılan kontroller sonucu paketlenmiş halde kanuna aykırı şekilde kullanmak ve satılmak üzere olan 20 koli kırık ve kirli yumurtaya el konuldu. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, gıda imalathanesi ve gıda toptancına 5179 Sayılı Gıda Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesi Kanunu uyarınca resmi işlem yaparak tutanak tuttu.
Belediye Zabıta Müdürü Recai Çağlar, kullanılması kanun gereği yasak olan, halkın sağlığını tehdit eden gıda ürünlerinin kullanılmasına da kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi. Çağlar, "Bolu kamuoyu bu konuda rahat olsun" dedi.

Bolu halkının en kaliteli ürünleri yemesinin yanında en sağlıklı şekilde üretilen gıdaları tüketmeleri noktasında da hassas olduklarını belirten Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Yapan kim olursa olsun, Boluluların sağlığını tehlikeye atarak ticaret yapanlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam