Zabıta’dan pazarlara sıkı denetim

Pursaklar Belediye Başkan Vekili Osman Kayaer ve zabıta ekipleri, ilçe genelindeki pazarlarda denetimlerde bulundu. Vatandaşların...

Pursaklar Belediye Başkan Vekili Osman Kayaer ve zabıta ekipleri, ilçe genelindeki pazarlarda denetimlerde bulundu.
Vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamlardan gıda tüketmelerini önemseyen Pursaklar Belediyesi, denetimlerini titizlikle sürdürüyor. Semt pazarlarındaki esnafın, tezgâh açma belgesinden ürünlerin denetimine kadar birçok konuda incelemelerde bulunan yetkililer, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıda tüketmeleri için pazarcılara gerekli uyarıları yaptı.
Pazarcıların kullanmış olduğu terazilerin doğru tartmasından, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamdan gıda tüketmelerine kadar birçok konuyu inceleyen ekipler; çalışanların kılık kıyafetleri ile sebze meyve fiyatlarını da denetledi. Yapılan denetimlerde, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, bazı eksikliklerin giderilmesi için pazarcılar uyarıldı.

Reklam
Reklam

BELEDİYE’DEN ORGANİK PAZARA DESTEK SÜRÜYOR
Cumartesi günleri, çevre köylerden gelen çiftçilerin kendi üretimlerini satmaları için açılan pazarda organik salata, domates, patates, kısaca köyde yetiştirilen birçok meyve ve sebze satılıyor. Belediye Başkanı Selçuk Çetin, yapılan denetimlerin, hemşehrilerinin sağlığı ve güvenliği açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Hem pazarcılarımızın maddi açıdan haksızlığa uğramaması hem de hemşehrilerimin sağlıklı ve güvenli gıda tüketmelerini önemsiyoruz. Hemşehrilerimiz de bu organik ürünlerden çok memnun kalıyorlar.” dedi.
Bu denetimlerle hem esnafın hem de tüketicilerin bilinçlendirildiğini kaydeden Başkan Çetin, denetimlerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Ekiplerimiz semt pazarlarını, fırınları, pastaneleri, lokantaları sürekli denetlemektedir. Bu denetimler, hem esnafımızın hem hemşehrilerimizin bilinçlenmesine vesile oluyor. Arkadaşlarımız, tespit edilen eksiklikler karşısında esnafımızı uyarıyor. Yapılan uyarılar dikkate alınmadığı takdirde gerekli cezai işlem uygulanıyor. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için ne kadar önemli ise esnafımızın adil rekabeti de o kadar önemlidir.”
Köylü pazarında sebze ve meyvenin yanı sıra el ürünü göz nuru ürünler de satılıyor. Pazara yoğun ilgi gösteren Pursaklılar, el ürünlerinin bulunduğu tezgâhlara uğramadan edemiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz