Zafer Bayramı, Manisa'da coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Manisa’da coşkuyla kutlandı. Manisa'da ilk tören...

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Manisa’da coşkuyla kutlandı.
Manisa'da ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda, Atatürk ve Milli Egemenlik anıtı önünde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk ve Milli Egemenlik anıtına çelenk konuldu.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Vali Celalettin Güvenç, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın ve Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu törenleri izlemeye gelen vatandaşların bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Piyade Binbaşı Akyan Çifter, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sağlamlaştıran Büyük Zafer’in 89. yıldönümü ilk günkü gibi büyük bir gurur ve heyecanla kutladıklarını söyledi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan’ı geleceğin garantisi çocuklara armağan ettiğini belirten Çifter, Kurtuluş Savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan ettiğini söyledi. Çifter, Atatürk’ün, devletin yeniden kurularak ülke bütünlüğünün sonsuza kadar parçalanmayacak şekilde sağlandığı, milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin zafer günü 30 Ağustos’u ise Türk Silahlı Kuvvetleri’ne armağan ettiğini kaydetti.
Cumhuriyet tarihinde yaşanan ve alınan kararların hiç birisinin şans olmadığını aktaran Çifter, “Türk Milleti tarihte görülen ordu milletlerin en üstünüdür. Ordu millet, yüksek bir savaş yeteneği taşıyan, savaşta bütün bireyleriyle görev alan büyük ülkülerin gerçekleşmesi uğruna baş koyan millet demektir. Ordu milletimizin timsali Mehmetçiktir. Mehmetçik, halkımızı en iyi temsil eder ve en güzel o anlatır.” dedi. Program, öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından tören geçişiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz