Zafer Bayramı, ‘Sevgiye Uzanan Ellerin’ Çocuklarıyla Renklendi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90’nıncı yıldönümü Adana’da da kutlandı. Az sayıdaki vatandaşın izlediği törenleri valiliğin...

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90’nıncı yıldönümü Adana’da da kutlandı. Az sayıdaki vatandaşın izlediği törenleri valiliğin üç yıldır kentin yoğun göç alan mahallelerinde risk altındaki gruplara yönelik sürdürdüğü “Sevgiye Uzanan Eller Projesi” kapmasındaki kurslara katılan çocuklar şenlendirdi.

Atatürk Anıtı’ndaki ilk törende anıta çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Valilikte tebriklerin kabulünden sonra İstasyon Meydanı’ndaki merasime geçildi. Burada Vali Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, halkın bayramını kutladı. Günün önemini belirten konuşmayı yapan Kurmay Yüzbaşı Raşit Erikçi, Büyük Zafer ile Türk milletinin tarih sahnesinde var olduğunu, cumhuriyetin ilanıyla bağımsız, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma imkânına kavuşulduğunu belirtti. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyesi gazi Cihangir Gökçe’nin “Zapsuyu” adlı şiiri okuması sırasında duygusal anlar yaşandı. Geçit töreniyle son bulan programa Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan, Ümit Özgümüş, Ali Demirçalı, askeri erkân ve kurum temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

ÇOCUKLAR BAYRAMA RENK KATTI

Vali Hüseyin Avni Coş, tören sonrası ‘Sevgiye Uzanan Eller Projesi’ çerçevesinde ilgilenilen çocukların bayramını kutladı. Geneli Doğu ve Güneydoğu kökenli ailelerin çocukları ellerindeki Türk bayrağını simgeleyen balonlarla sevinç gösterisinde bulundu. Çocuklarla tokalaşan Coş, ayaküstü sohbet edip, harta fotoğrafı çektirdi. Burada gazetecilerin sorusunu cevaplayan Coş, Zafer Bayramı’nın Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde kazandığı en büyük başarılardan birisi olduğunu söyledi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÇOCUKLARI KULLANIYOR

Bu zaferi iyi anlamak gerektiğinin altını çizen Coş, terör örgütünün her geçen gün biraz daha fazla çocukları istismar ettiğine işaret etti. Kitap ve kalem tutması gereken ellere; patlayıcı, parlayıcı ve molotof kokteyllerin verildiğini vurgulayan Hüseyin Avni Coş, şöyle devam etti: “Çocuklarımız güvenlik güçlerimize veya hiç tanımadıkları vatandaşlarımıza karşı kışkırtılıyor. Evlatlarımızın çocuklukları istismar edilmek suretiyle onların otobüslere patlayıcı atmaya yönlendiriliyor. Böylece yavrularımızın gelecekleri karartılmak isteniyor. Bu şer güçlere karşı çocuklarımıza sahip çıkmak ve doğru hedefler göstermek adına bu projeyi yürütüyoruz. Üç yıldır süren ve on bini aşkın çocuğun dâhil edildiği bu çalışmaya velilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları da destek veriyor.”
Çocukların bayram sevincine ortak olmak için geldiğini anlatan Coş, “Bu milletimizin doğulusu, batılısı; kuzeylisi ve güneylisiyle ayrılmaz bir bütün olduğunu gösteren güzel bir tablodur.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

CHP’Lİ ÖZGÜMÜŞ’TEN CUMHURBAŞKANI GÜL’E ELEŞİTRİ

Bu arada CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Zafer Bayramı’nın ‘özgürlük ve namus gününün’ başlangıcı olarak tanımladı. Gazetecilerin bayrama ilişkin duyguları sorulan Özgümüş, bazı davranışlarla 30 Ağustos’un gerçek ruhunun unutturulmak istendiğini iddia etti. Geçen yıl ‘şehitler var’ diye Çankaya’da kutlama yapılmadığını savunan Özgümüş,“Bu sene Cumhurbaşkanımızın kulağında rahatsızlık var, diye resepsiyon iptal edildi. Ama aynı cumhurbaşkanımız yerinden kalkıp, başbakan ile olağan görüşmesini yapabiliyor yada Milli Güvenlik Kurulu’na başkanlık edebiliyor. Ama 30 Ağustos’un ruhunu unutturmak için bu tür bahanelerle resepsiyon iptal ediliyor.” görüşlerini ileri sürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: