Zafer Havalimanı'nın Çevresi "endüstri Bölgesi" Olacak

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, bölgesel Zafer Havalimanı çevresinde yaklaşık 10 bin dönüm alandaki üç farklı bölgede, teknolojik ve makineleşme oranı

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, bölgesel Zafer Havalimanı çevresinde yaklaşık 10 bin dönüm alandaki üç farklı bölgede, teknolojik ve makineleşme oranı yüksek bir yerleşim yeri kurulacağını bildirdi.

Çiftçi, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hizmet veren Kütahya'nın Altıntaş ilçesindeki Zafer Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, buraya Kütahya'nın bazı ilçelerinden daha rahat ulaşımın sağlanması amacıyla Altıntaş-Aslanapa yolunun yapımı için İl Özel İdaresi'ne 5 milyon lira ödenek aktarıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Havalimanıyla ilgili üç ilin önemli beklentilere sahip olduğunu belirten Çiftçi, yaklaşık bir yıldır Zafer Kalkınma Ajansı ve diğer illerin yöneticileriyle altyapı çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Çiftçi, Zafer Havalimanı çevresinin gelişim planlarını hazırlayıp paydaş kuruluşlara gönderdiklerini dile getirerek, onlardan gelecek önerileri dosyaya ekleyip projeleri uygulamaya başlayacaklarını anlattı.

Havalimanı çevresinin yapılandırılmasına yönelik çalışmalarının sürdüğü bilgisini veren Çiftçi, şöyle konuştu:

"Havalimanı çevresinde yaklaşık 10 bin dönüm alandaki üç farklı bölgede, teknolojik ve makineleşme oranı yüksek bir yerleşim yeri kurulacak. Burası bir endüstri bölgesi olacak. Buna benzer yerleşim yerlerini diğer illerimizin valilileriyle yurt dışında inceledik. Gezip gördüğümüz yerler, şu anda dünyaya bilgi ve teknoloji ihraç ediyor. Biz de en geç 2023 yılına kadar burada endüstri bölgesini faaliyete geçireceğiz."

Çiftçi, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar'ın kalkınmasının, Zafer Havalimanı sayesinde gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: