Zafer Kalkınma Ajansı

Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak'ı kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı'nın 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programının 2'nci ve 3'üncü dönem sonuçları

Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak'ı kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı'nın 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programının 2'nci ve 3'üncü dönem sonuçları açıklandı.

Ajans Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2'nci dönem kapsamında eylül ve ekim aylarında toplam 18 faaliyet teklifi alındığı ve değerlendirme süreci sonunda 15 teklifin başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandığı bildirildi.

Söz konusu 2'nci dönemde Afyonkarahisar'dan 5, Kütahya'dan 3, Uşak'tan 7 faaliyet başvurusunun desteklenmesine karar verildiği duyurulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Desteklenmesi uygun görülen faaliyetlerin eğitim ve danışmanlık talepleri için ajansımız piyasa araştırması ve hizmet alım sürecini sürdürmektedir. Sözleşmeler, yüklenicilerin belirlenmesi sürecinden sonra imzalanacak olup, tarih ile ilgili bilgilendirme ayrıca yapılacaktır. Sözleşmelerin bu ay sonu itibariyle imzalanması ve faaliyetlerin aralık-ocak aylarında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Program yıl sonuna kadar açık olup, 3'üncü dönem başvuruları 1-28 Kasım tarihlerinde alınacaktır. Ancak ayrılan bütçenin tükenmesi halinde ajans yıl sonunu bulmadan programı başvuruya kapatılabilecektir.

3'üncü dönem kapsamında 12 Kasım'da yapılan Yönetim Kurulu toplantısında verilen karara göre, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı (Afyonkarahisar İl Merkezi Ulaşım Fizibilitesi), Akhisar Belediyesi (Akhisar'ın Dinamik Rüzgar-Güneş Haritasının Oluşturulması Fizibilitesi) ve Turgutlu Belediye Başkanlığı (Turgutlu İnovasyon Temelli Kümelenme Stratejik Planı) desteklenmeye hak kazanmıştır. Bu projelerle toplam 13 proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Projeler uygulamaları ile ajansımız TR33 Bölgesi'nde gerçekleştirilecek araştırma, fizibilite, etüd gibi çalışmalara 601 bin lira kaynak aktarılmış olacaktır. Toplam bütçesi 620 bin lira olan 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programının, bu 3 projeye ayrılan kaynaklarla sona ermiş oldu. 2013 yılında da benzer bir program açılacak olup, ajansımız paydaşlarımızın farklı konularda araştırma, planlama ve fizibilite gibi bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan çalışmalarını desteklemeye devam edecektir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz