Zafer Kalkınma Ajansı 2013 Vizyonu Çalışmaları

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2013 yılı çalışma programını hazırladı.2013 Yılı Bölgesel Destek Vizyonu Ön Bilgilendirme...

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2013 yılı çalışma programını hazırladı.

2013 Yılı Bölgesel Destek Vizyonu Ön Bilgilendirme Toplantısı düzenleyen ZEKA, Kırsal kalkınmaya hız kazandırılması, dezavantajlı grupların sosyal ve ekonomik entegrasyonunun sağlanması ve sosyal yaşam olanaklarının arttırılması gibi konularda bölgeyi desteklemek amacıyla yapılacak çalışmalar hakkında basına bilgi verdi. ZEKA Manisa Bürosu'nda düzenlenen toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, ZEKA Manisa Koordinatörü Barış Subaşı ve uzmanlar katıldı. Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Alt Yapı Programı ve Odak Sektörler kapsamında belirlenen öncelikli projelere toplanda 39 milyon 50 bin liralık bütçe ayırdıklarını belirten ZEKA Manisa Koordinatörü Barış Subaşı, "Gerçekleşen destek miktarı ise toplamda 36 milyon 649 bin 931 liralık bir kaynak hibe olarak bölgeye aktarıldı. Bu sadece ajansın dereye koyduğu su miktarı. Bunun yanında firmalar da bir bu kadar katkı koydular. Çoğu firma kendi başına cesaret edemediği yatırımı ajanstan aldığı cesaretle gerçekleştiriyor." dedi. Ajans olarak öncelikli hedeflerinin KOBİ'leri desteklemek olduğunu belirten Subaşı, "KOBİ'ler ekonominin dinamosu. Çok daha canlılar çok daha hareketliler. KOBİ'ler büyümek istedikleri için aldığı karı tekrar yatırıma dönüştürüyorlar. Bu da refahın sürdürülmesi için büyük bir önem taşıyor." diye konuştu. Toplamda 282 proje başvurusundan 34'ünün desteklendiğini sözlerine ekleyen Subaşı, "Bu çok küçük bir rakam gibi gözükebilir. Ancak kaynaklarımız sınırlı olduğu için damla damla ekonomimize kazandırıyoruz. Kaynaklarımız çok iyi projelere gidiyor." dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıya katılan İGM Başkanı Hayrullah Solmaz 2013 Yılı Bölgesel Destek Vizyonu hakkında değerlendirmelerde bulunarak, "2013 yılı için ajansımız yeni bir konsept belirledi. Bu konsept çerçevesinde beşeri ve sosyal sermayenin arttırılması hedefleniyor. Yani insana yönelik projelerin desteklenecek. Kırsal kalkınmışlık düzeyinde çevre illerden geri kaldık. Neredeyse İç Anadolu'nun kurak topraklarındaki aynı kalkınmışlık düzeyindeyiz. Bunu fark eden ajans personelimiz insan gücünün iyi yetiştirilmesi ve kırsal kalkınmayı ana perspektif olarak belirledi." diye konuştu.

Manisa Belediye'sinin hazırlamış olduğu projelerden destek alamamasıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Solmaz, "Ne yazık ki son bir yıldır Manisa Belediye Başkanımız toplantılarımıza yardım alamadığı için katılamıyor. Uluslararası proje standartlarında bir proje hazırlanamadığı için bu destekler verilemiyor. Çünkü 16 kişilik yönetim kurulumuzun, siyasi bir kararla destek vermesi söz konusu değil. Hak eden projenin destek alması uzman arkadaşlarımızın uluslararası standartlarda bakanlığımızca hazırlanmış normlara ilişkin çalışmalar neticesinde belirleniyor. Değerli Manisa Belediye Başkanımıza hazırlayacağı bütün projelere bir Manisa Kalkınma Partisi üyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söylüyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: