Zafer Kalkınma Ajansı, 4 ilin üniversiteleriyle işbirliğine gidiyor

Zafer Kalkınma Ajansı’nın, faaliyet gösterdiği bölgede yer alan Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa’daki üniversitelerle işbirliğine...

Zafer Kalkınma Ajansı’nın, faaliyet gösterdiği bölgede yer alan Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa’daki üniversitelerle işbirliğine gideceği bildirildi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) basın toplantısı düzenleyen Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, ajans ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Celal Bayar Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzaladığını söyledi.
Özmen, işbirliği protokolüyle akademisyenler ile ajans uzmanları arasında ortak çalışmaların artmasının beklendiğini bildirdi. Üniversite ile ajans işbirliği halinde proje çalışmaları yürütüleceğini aktaran Özmen, “Üniversitelerin genelinde ajans ve kalkınmayla ilgili bilinç artırılacak. Öğrencilerin mesleki eğitimlerinin geliştirilmesine yönelik staj ve benzeri olanakların artırılması desteklenecek. Üniversite sanayi işbirliğini hızlandırıcı teknoloji geliştirme merkezi, teknokent gibi farklı oluşumların planlanması ve hayata geçirilmesi için ortaklaşa hareket edilecek. Bu katkıyla 4 ilin iktisadi ve toplumsal gelişimine önemli bir ivme kazandırılması hedefleniyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Ajansın, hiçbir şekilde ne illere ne kurumlara ne de şahıslara destek vermediğine değinen Özmen, ajansın doğrudan projelere destek verdiğini söyledi. Özmen, desteğin nitelikli, kaliteli, bölge ihtiyaçları doğrultusunda düzgün tanımlanmış projelere verildiğini ifade etti.
Afyonkarahisar’ın 18 projesine doğrudan destek verildiğini aktaran Özmen, Afyonkarahisar için tatmin edici bir sonuç olması temennisinde bulundu. Özmen, “Bugüne kadar böyle bir çağrı uygulandığı düşünülürse, daha önceki çalışmalara da bakıldığında bunların içerisinde motive olmuş kurumlar var. Bu güzel bir sonuç diye düşünüyorum. Hiçbir şekilde etki altında kalmadan, bir değerlendirme sürecini tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim dileğimiz de hep kaliteli projeye idi. Bu konuda elimizden geleni yaptık.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz