Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen:

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, Kütahya basınına yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Haneden...

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, Kütahya basınına yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Haneden Konağı'nda düzenlenen toplantıda konuşan ve ajanstaki görevine 2 yıl önce başladığını anımsatan Yılmaz Özmen, ajansın bölgedeki projelere sağladığı desteklerden anlattı.

2 yıl önce başladığı görevinde zamanın çok çabuk geçtiğini ve 2 yıl önce atılan çekirdeklerin meyvelerini vermeye başladığını anlatan Özmen şunları söyledi: "Zafer Kalkınma Ajansı Kütahya merkez olmak üzere Afyonkarahisar, Uşak, Manisa illerine de hizmet vermektedir. Ajansımız bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla, başlangıçta planlama ve araştırma, arkasından tanıtım ve koordinasyon faaliyetlerinde, yurt dışından ve yurt içinden yerli ve yabancı sermayenin kazandırılması gayretleriyle ve de hepimizin bildiği bölgemizde öne çıkan yenilikçi ve başarılı projelere mali destekler sağlamaktadır. İki yıl önce başladığımız mali desteklemelerin sonuçlarını almaya başladık. Doğrudan faaliyet desteği gibi bir faaliyet desteğimiz var. Orada bölge ile ilgili önemli stratejiler, planlamalar, fizibiliteler konusunda araştırmaları destekliyoruz. Bilindiği gibi Kütahya, Afyon, Uşak ve Manisa illerimiz ülkemizin en önemli maden kaynaklarını barındırmaktalar. Bölgenin mevcut maden kaynakları ve stratejilerini araştıran bir projeye desteğimiz oldu. Kütahya Dumlupınar Üniversitesindeki hocalarımız tarafından oluşturulan bu araştırma, madenlerin ülkemize, ekonomiye nasıl kazandırılacağını içeren bir proje idi. Bunu ilgili tüm birimlere göndererek bölgeye katkısını sağlamış olacağız.”

Reklam
Reklam

Ajansın teşkilat yapısından bahseden Genel Sekreter Yılmaz Özmen, ajansın desteklerine ilişkin şu bilgileri verdi: “Ajansımız Mali ve Teknik desteklemeler olarak iki türlü destek sağlamaktadır. Faiz desteği, doğrudan finans desteği, faizsiz kredi desteği, doğrudan faaliyet desteği, proje teklif çağrısı, güdümlü proje desteği gibi desteklemelerde bulunuyoruz. Ajans ortalama yılda bölge paydaşlarına 20 milyon TL’lik kaynak aktarabiliyor. Afyon’dan gelen 184 projeden 42 tanesi desteklenmiş ve 11 milyon 523 bin 408 TL’lik bir destekleme olmuştur. Kütahya’ya bakıldığında 145 proje bize gelmiş, bunların 30 tanesi desteklenmiş ve buradan 8 milyon 29 bin 559 TL’lik bir kaynak aktarımı yapılmıştır. Manisa ilinde 282 proje başvurusu yapılmış, 34 tanesi desteklenmiş, 9 milyon 630 bin 860 TL’lik kaynak aktarımı yapılmıştır. Son olarak da Uşak ilinden yapılan 99 proje başvurusundan 30 tanesi değerlendirilmiş ve 7 milyon 446 bin 102 TL’lik kaynak da buraya ayrılmıştır. Bölgemizde genel itibariyle birbirine uyumlu bir kaynak kullanımı yapıldığı görülmektedir. Bizler bir ilimizin büyümesinin sağlanmasını diğer tarafın geri kalmasını istemiyoruz. Ajansın kuruluş felsefesinde daha çok özel sektörün desteklenmesi ve ön plana çıkması var. Böyle olacağı bekleniyordu. Nitekim böyle de oldu.”

Reklam
Reklam

Yapılan desteklemelerle oluşan yatırım potansiyeli hakkında da bilgiler veren Özmen, şunları söyledi: “Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde faaliyetlerine devam eden Yatırım Destek Ofislerimiz bölgemizde yatırımda bulunmak isteyen yabancı ve yerli yatırımcılara bilgi sunmakta ve yatırım süreçlerinde destek olmakta. Yatırım Destek Ofisleri bugüne kadar 39 büyük yatırımcı ile bölgeye yatırım ile ilgili görüştü ve destek hizmetinde bulundu. Enerji, maden, geri dönüşüm, tekstil, gıda ve içecek sektörleri başta olmak üzere farklı sektörlerde gerçekleşmiştir. Bu görüşmelerden 3’ü somut yatırıma dönüşmektedir: Kütahya’da bir tekstil yatırımı, Manisa’da imalat sanayi alanında bir yatırım, Afyonkarahisar’da maden yatırımı söz konusu üç yatırımın toplam değerinin 5 milyon TL’nin üzerinde olması ve 1000 kişinin üzerinde istihdam sağlaması beklenmektedir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: