Zafer Kalkınma Ajansı, Sarıgöl'de Bilgilenirme Tolantısı Yaptı

Merkezi Kütahya’da bulunan Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından, Sarıgöl’de "ZEKA’dan Sosyal Kalkınma için iki yeni...

Merkezi Kütahya’da bulunan Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından, Sarıgöl’de "ZEKA’dan Sosyal Kalkınma için iki yeni mali destek programı" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sarıgöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları, esnaflar ve Alaşehir’den de katılımcılar hazır bulundu. ZEKA Proğram Yönetim Birimi Uzmanı Halil Yoldaş tarafından, katılımcılara görseller eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Halil Yoldaş, TR33 Bölgesi’nin sürdürebilir ve dengeli sosyal kalkınma ile toplumsal gelişimine katkı sağlaması amaçlandığını belirterek, "İki yeni mali destek programına başvurular 26 Kasım 2012 Pazartesi günü itibarıyla başlayacak" dedi.

Reklam
Reklam

Toplam 9 milyon 800 bin TL bütçesi olan Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında, proje başına 25 bin ile 200 bin TL arasında hibe desteği sağlanacağını belirten Halil Yoldaş’, şöyle konuştu: "Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında uygulanacak projelerle TR33 Bölgesi'nde sosyal yaşam imkanlarının gelişmesi, dezavantajlı gurupların hizmetlere erişimin sağlanması, beşeri ve sosyal sermayenin gelişimine katkı sağlanması, kırsal yaşam kalitesinin artmasını hedeflenmektedir. Sosyal konularda yapılacak küçük ölçekli altyapı projelerinin desteklenmesi amaçlanıyor. 7 milyon 500 bin TL bütçeye sahip olan Sosyal Altyapı Mali Destek Programı kapsamında ise, proje başına 100 bin ile 500 bin TL arasında hibe desteği verilecek."

Programlara TR33 Bölgesi’nde yer alan kamu kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, OSB ve KSS ile üniversiteler gibi kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvuru yapabileceklerini belirten Yoldaş, "Her iki program için son başvuru 25 Ocak 2013 Cuma gününe kadar yapılacak" uyarısında bulundu.

Reklam
Reklam

Toplantı sonunda, katılımcılar ile ZEKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Yoldaş, konu hakkında karşılılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: