Zafer Kalkınma Ajansı, Yabancılara Bölgeyi Tanıttı

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Manisa, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar'ın bölgesel potansiyellerini 4 ülkenin büyükelçisini de...

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Manisa, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar'ın bölgesel potansiyellerini 4 ülkenin büyükelçisini de bulunduğu bir toplantıda iş adamlarına tanıttı.

Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlenen 'TR33 Bölgesi’ni Keşfet’ etkinliğine Ürdün, Hindistan, Hırvatistan ve Endonezya’nın Ankara büyükelçilerinin katıldığı törende, iller tek tek tanıtıldı, illerin yerel yatırım potansiyelleri anlatıldı. TR33 Bölgesi’nin yatırım olanaklarının ve yeni teşvik sisteminin bölgeye etkilerinin sunumlarla anlatıldığı toplantıya çeşitli firma ve kuruluşlardan iş temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu üyesi İrfan Balkanlıoğlu, kentin gıda, maden ve jeotermal kaynaklar konusundan ön plana çıktığını söyledi. Türkiye’nin yumurta piyasasının Afyonkarahisar’dan belirlendiğini, en kaliteli patatesini yetiştirildiğini ve dünyanın dört bir yanına mermer ihraç ettiklerini beliren Balkanlıoğlu, yabancı yatırımcıları kente beklediklerini belirtti. Balkanlıoğlu, Uluslararası Zafer Havalimanı’nın bu sene hizmete açılmasını beklediklerini belirterek, özellikle yabancı iş adamlarıyla otel ve kaplıca turizmi alanında iş birliği yapmak istediklerini anlattı.

Uşak Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Çakacak da böyle bir toplantıyla yeni yatırım fırsatlarının ortaya çıkmasını temenni ederek, yabancı misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

ZEKA Genel Sekreteri Yılmaz Özmen de Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerine hizmet veren ajansın en temel görevlerinden birinsin bölgenin tanıtımını yapmak, bölgesel potansiyellerin gerçekleşmesi için uluslararası çapta yatırım tanıtımı gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Yılmaz, “Bu çerçevede Türkiye’de bulunan yabancı ülke temsilciliklerinden büyükelçiler ekonomik diplomatlarına dört ilimizdeki yatırım olanaklarını anlatmak amacıyla ‘TR33 Bölgesini Keşfet’ adıyla bir etkinlik düzenlenmiştir. Toplantıya Bahreyn, Hırvatistan, Hindistan, Endonezya ve Ürdün gibi ülkelerin büyükelçileriyle birlikte 4 ilimizden 50’nin üzerinde iş temsilcisi katıldı.” dedi.

Yılmaz, toplantının ardından iş temsilcileriyle yabancı misafirler arasında ikili görüşmeler yapılacağını anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz