Zafer Koleji öğrencileri deprem eğitimi aldı

Zafer Koleji öğrencileri, Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nü ziyaret ederek deprem öncesi ve sonrasında...

Zafer Koleji öğrencileri, Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nü ziyaret ederek deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak öğrendi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, deprem konusunda toplumu bilinçlendirme faaliyetini eğitimlerle sürdürüyor. Müdürlük çalışanları, farkındalık oluşturma çalışması doğrultusunda okulun 5-A ve 5-B öğrencilerine eğitim verdi. Halkla İlişkiler ve Basın Birim Amiri Fatih Müftüoğlu, arama ve kurtarma faaliyetinin çok önemli olduğunu belirterek, bu çerçevede Afyonkarahisar'daki Arama ve Kurtarma Birimi’nin birçok olaya katıldığını söyledi. Müftüoğlu, “Konya'daki öğrenci yurdu enkazından Van'daki deprem enkazına, Simav'daki depremden Isparta'daki uçak kazasına kadar pek çok olaya müdahale ederek pek çok kişiyi kurtardık.” dedi.
5-A sınıf öğretmeni Yusuf Gölcük ile 5-B sınıf öğretmeni Hasan Hüseyin Mergen'in de hazır bulunduğu eğitimde Arama ve Kurtarma Teknisyeni Hasan Açıkalın, depreme hazırlık ve deprem sonrası süreç hakkında bilgiler verdi. Açıkalın, şu uyarılarda bulundu: "Depreme iyi bir şekilde hazırlanmalıyız. Ama önce binalarımız sağlam olmalı. Annemizle, babamızla depremle ilgili konuşmalı, oturduğumuz binanın depreme dayanıklı olup olmadığını sormalıyız. Evdeki eşyaları mutlaka sabitlemeliyiz. Çünkü bir deprem anında meydana gelen ölümler, sadece enkazdan değil, eşyaların sabitlenmemesi nedeniyle de gerçekleşiyor."
Deprem sırasında kirişlere, mutfağa, tuvalete, banyoya saklanmanın yanlış olduğunu belirten Açıkalın, depremde binanın çökmesi sonrasında büyük bir toz kütlesinin açığa çıktığını, dar alanlarda, bu tozun ciğerleri olumsuz yönde etkileyeceğini belirtti. Açıkalın, geniş odalardaki kanepe ve koltukların yanlarına, bebeğin anne karnındaki duruşu gibi yatılmasını, kanepe ve koltukların olası bir çökme sırasında tavanın yerle bir olmasını engellediğini anlattı. Açıkalın, depremle yaşamayı öğrenmenin depreme hazırlık, deprem sırasında ne yapacağını bilmek, depremden sonra nasıl hareket edeceğini bilmekten geçtiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz