Zafer Ortaokulu'ndan Zafer Topraklarına Gezi

Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Zafer Ortaokulu öğrencileri, kurtuluş mücadelesine sahne olan Zafertepeçalköy ve Dumlupınar ilçesindeki şehitlikleri...

Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Zafer Ortaokulu öğrencileri, kurtuluş mücadelesine sahne olan Zafertepeçalköy ve Dumlupınar ilçesindeki şehitlikleri ziyaret etti.

İlçeye bağlı Zafertepeçalköy’deki savaşın geçtiği toprakları ziyaret eden öğrencilere kurtuluş mücadelesi okulun Sosyal Bilgiler Dersi Öğretmeni Musa İşseven tarafından anlatıldı. Zafer Tepesi, Sancaktar Mehmetçik Anıtı, Dumlupınar Müzesi, Atatürk Evi, Dumlupınar Şehitliği gibi birçok yeri ziyaret eden öğrenciler yaptıkları tarihi geziden çok memnun kaldıklarını belirttiler.

Reklam
Reklam

Öğrenciler özellikle kendi yaşlarında şehit düşenlerin anıtlarını görünce duygulu anlar yaşadılar.

Okul idaresi benzer etkinliklerin eğitim öğretim sonunda yapıldığı gibi dönem içerisinde de yapmayı planladıklarını, bu tür gezilerin öğrenciler de tarih bilincinin oluşması için oldukça önemli olduğunu bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz